Tuning & styling

Hennessey Velociraptor 6x6 lust de G 63 AMG 6x6 rauw

John Hennessey van pk-pakhuis Hennessey Performance heeft weer een nieuw project in z'n hoofd zitten en dat moet eruit. En dat kan maar op één manier door de Velociraptor 6x6 daadwerkelijk te bouwen. Zo gezegd, zo gedaan… in 2017.

We kunnen nu al niet wachten op de monsterlijke (YouTube-)video's waarin de Hennessey Velociraptor 6x6 wedijvert met de G 63 AMG 6x6 van Mercedes-Benz. En als Kahn Design zijn 6-wielige Defender dan ook nog in de strijd gooit is het plaatje helemaal compleet. De strijd der titanen wordt dat!

Ford F-150 Raptor
Hoewel de Velociraptor 6x6 feitelijk nog slechts een hersenspinsel doch bij deze aangekondigd is, heeft 'ie alvast een streepje voor. De Amerikaan, die gestoeld zal worden op de al niet malse Ford F-150 Raptor Super Crew, is de op papier namelijk de krachtigste van het bovengenoemde trio. 600 paardenkrachten sterk wil Hennessey hem maken, dankzij een met twee superchargers opgefokte 3.5 liter V6. Voor wie het gerust mag minder extreem mag, is er een 'instapversie' zonder HPE600-kit. Die levert 450 pk. De uitdaging aangaan met de G 63 AMG 6x6 is dan niet verstandig, echter.

Amerikaanse prijzen
Interesse? Meld je dan alvast bij Hennessey. Liever eerst de prijs van de Velociraptor 6x6 weten? Ook die is al bekend, te weten 295.000 dollar. De HPE600-variant vergt een meerprijs van 22.000 dollar, maar dan nog is dit een koopje in vergelijk met de 6x6 van AMG. Die kostte destijds een half miljoen inclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.