Tuning & styling

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Alsof 350 pk en 440 Nm nog niet genoeg is, heeft het Engelse Mountune de Ford Focus RS nog wat sterker gemaakt.

De nieuwe Ford Focus RS heeft alle verwachtingen overtroffen. Niet alleen zet hij alle andere hot hatchbacks te kijk qua rijeigenschappen, de 2.3 liter viercilinderturbo voorin blijkt ook sterker dan aanvankelijk was voorspeld. 350 pk levert het blok, bij een koppel van 440 Nm en zelfs 470 Nm in de tijdelijke overboost-modus. Toch is dit niet genoeg, meent het Britse Mountune. En daarom stoppen zij de Focus RS nog eens 50 pk en 90 Nm toe.
Hoe? Door onder andere de turbo van een verbeterde klep te voorzien, een sterkere intercooler, een inlaattraject met gunstigere luchtflow en een aangepast motormanagement.

Behoud fabrieksgarantie
Hoewel niet wereldschokkend, levert de toename toch enkele tienden van een seconde winst op de sprint naar 100 km/h op. Let op, dit is onze schatting, want Mountune zelf wijdt zich niet uit over prestatiescijfers van de Focus RS M400.

Anderzijds, de vorig jaar uitgebracht 'M375'-kit van Mountune maakte de Focus RS al 0,2 seconden sneller op de welbekende spurt. Hoe dan ook, hoe leuk is het om iemand in de vernieuwde Porsche 911 af te troeven bij een stoplichtsprintje. Die Duitser had immers al moeite met een ongetunede Focus RS. Tevens mooi meegenomen: de M400-oppepper, die in Engeland 3.495 pond kost, krijgt de volledige goedkeuring van Ford Performance. De fabrieksgarantie vervalt daardoor niet.

Gerelateerde artikelen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.