Tuning & styling

Slank maar gespierd: Gemballa GT 3.8 L

De Porsche Carrera 997 staat als basis voor vele sportauto´s. Zo ook voor de Gemballa GT 3.8 L. Gemballa heeft de auto voorzien van een bodykit en een krachtigere motor.

Gemballa heeft 23 pk winst weten te halen uit de 3.8 liter motor van Porsche. Daarmee komt het vermogen op 378 pk. Een sprintje naar 100 km/h doet de GT 3.8 L in 4,7 seconden en op z´n top blijft de teller net voor de 300 km/h hangen.
 
GT
De letters GT staan bij Gemballa voor een slank, maar gespierd model. Dat brengt zich tot uitdrukking in de bodykit die bepaald niet ´overdone´ is. Een sportieve voorbumper met geïntegreerde voorspoiler, zijskirts in dezelfde lijn en een GT-achterspoiler zijn de enige opvallende wijzigingen aan de coupé. Om de verschillende onderdelen perfect bij de auto te doen passen zijn deze ontworpen in de windtunnel. Zo levert het niet alleen optisch een bijdrage, maar heeft het ook een positieve invloed op de rijeigenschappen.
 
Onderstel
Onderhuids is meer veranderd. Het complete onderstel is aangepakt waarbij de veren en dempers zijn vervangen door sportievere exemplaren. Bovendien werd er aan de wielophanging gesleuteld. De Racing II wielen zijn 19 inch van formaat. De Gemballa Powerkit zorgt voor een prachtige uitlaatsound. Het complete uitlaatsysteem is vervangen en zichtbaar dankzij de vier ronde uitlaatpijpen. Dankzij een verkorte versnellingspook gaat schakelen nog directer.
 
Interieur
Het sportstuurtje, de aluminium pedalen en Gemballa vloermatten onderstrepen het sportieve karakter nog eens extra. De rest van het interieur kan door de klant volledig zelf worden samengesteld. Er hoeven geen compromissen worden gesloten wat betreft kleurgebruik en ook de materiaalkeuze is zeer uitgebreid.

Gerelateerde artikelen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.