Tuning & styling

AC Schnitzer gaat los op MINI

Nog steeds blij met je nieuwe MINI Cabrio, maar mag 'ie intussen best wat opzichtiger? AC Schnitzer komt je voortaan graag een handje helpen.

Dat AC Schnitzer de MINI Cabrio JCW als basis heeft genomen voor het showen van zijn nieuwste productlijn is niets meer dan logisch. Zo komt de prullaria immers het lekkerst uit de verf. Niettemin zijn alle MINI Cabrio's welkom bij de Duitse tuner. Idem dito wat betreft eigenaren van een Hatchback of Clubman. Kan nog gezellig worden dus, daar in Aachen.

Lekkere herrie
Waarvoor kun je bij AC Schnitzer zoal terecht? Wel, een frontsplitter om je MINI nog lager doen lijken, een set sportveren die de auto ook daadwerkelijk 30 millimeter door de knieën laat zakken, en ook een speciaal sportuitlaatsysteem prijkt op het palet. Die laatste kan zelfs uitgerust worden met een instelbare 'Track'-modi waarbij de inwendige kleppen voor lekker wat herrie zorgt. Verder zijn er natuurlijk wielen uit de eigen keuken en wie een broertje dood heeft aan comfort gaat voor de 19 inch exemplaren met uiterst plat schoeisel. Nog meer? Jazeker, van aluminium voetpedalen tot zogeheten 'Technology & Design'-stickers. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Tot 265 pk!
Ook motorisch kan AC Schnitzer voor extra pit zorgen. De Cooper zou erdoor naar 170 pk stijgen, terwijl de Cooper S nadien over 235 pk beschikt. Een mooie winst van 43 pk. Maar dan de JCW-uitvoering. Die is met 231 pk af-fabriek al niet mals, AC Schnitzer pept het topmodel echter met alle plezier op naar 265 pk.

Gerelateerde artikelen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.