Tuning & styling

Zinvol geweld: BMW M4 GTS van G-Power

G-Power is niet van het benauwde. Wie (voor weinig) slechts een handvol pk's meer in zijn auto zoekt, kan dus beter niet zijn eigen tijd en dat van dit tuningbedrijf verdoen. Niet voor niets stort G-Power zich enkel op auto's die van nature al meer dan behoorlijk bedeeld zijn. De BMW M4 GTS is zo één.

Niet meer dan 700 exemplaren heeft BMW M van de M4 GTS gemaakt. En ondanks dat het exotische model bijna twee keer zo duur was als een 'standaard' M4 Coupé, duurde het maar eventjes of er luidde 'uitverkocht!' vanuit München. Eén gelukkige eigenaar was echter zo aardig zijn exclusieve trots aan te bieden bij G-Power. Een uitnodiging die de tuner met beide handen aangreep.

Extra perslucht
Jaren geleden stortte G-Power zich al eens op de voorganger van de M4 GTS, de M3 GTS – waarvan er zelfs niet meer dan 150 van zijn gemaakt. En dat levert ook toen al een waanzinnig resultaat op. Door allerlei ingrepen wist G-Power het vermogen uiteindelijk op te krikken tot 720 pk. Dat was 270 pk dan de M3 GTS af-fabriek meekreeg!

Zo bont is het niet gemaakt bij de M4 GTS. Toch verdient 615 pk nog altijd veel respect. Niet in de laatste plaats omdat BMW M al veel moeite heeft moeten doen om 500 pk uit de 3.0 liter zescilinder te peuteren. De M3 GTS genoot een 4.4-V8 en dat is bij voorbaat al een gunstiger vertrekpunt. Een knoeperd van een supercharger doet dan al gauw de rest.

Bi-Tronik 2 V3 ECU
Voor het oppeppen van de M4 GTS werd de B-Tronik 2 V3 ECU gebruikt, G-Power's nieuwste paradepaardje onder de motormanagementsystemen. Daarnaast werden de turbo's van BMW bij het grof vuil gezet, want die zouden 600 pk niet kunnen handelen. De sterkere, dik € 4.000,- kostende turbochargers uit de eigen keuken kunnen dat wel dus die keus was snel gemaakt. Verder beschikt de opgefokte M4 GTS nog over een aangepast uitlaatsysteem en een aangepaste onderstel. Al met al goed voor een sprint naar 100 km/h in 3,6 seconden, 760 Nm en een top boven de 320 km/h.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.