Tuning & styling

Wheelsandmore gaat los op Aston Martin GT12

De Aston Martin GT12 was een van de begeerlijkste auto's van 2015. Niet zo gek dus dat 'ie in no-time was uitverkocht. Een gelukkige eigenaar vond echter dat de super-Brit nog wel wat heftiger kon en ging daarop op visite bij tuner Wheelsandmore.

Niet meer dan 100 exemplaren zijn ervan gebouwd en dat gegeven alleen al maakt de Aston Martin GT12 een lucratief collectors item in spe. Verstandig is dan wel hem volledig origineel te laten, dus van ordinair winstbejag kun je de eigenaar van dit exemplaar in elk geval niet betichten, al stijgt de GT12 ongetwijfeld ook in waarde in matgrijs.

Geel is remmen
Een stuk minder kleurrijk of niet, het sobere grijs misstaat de exotische Brit niet. Helemaal met de 20 inch wielen die Wheelsandmore eronder heeft geschroefd en in combinatie met de knalgele remklauwen erachter. Als schoeisel gaf de tuner de voorkeur aan Dunlops van het type Sportmaxx GT. Vooraan is dat 265 millimeter breed en achter zelfs 325 millimeter. Allemachtig!

Snel zat
Qua power komt de GT12 kennelijk niet tekort, want aan de zesliter V12 werd niet gesleuteld. Het blijft bij 600 pk waarmee het in 3,7 seconden naar de 100 km/h accelereren is. Als top gaf Aston Martin destijds net geen 300 km/h op, en hoewel dit geen wereldschokkende waarde is voor een dergelijke supercar, is het snel zat.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin trekt doek van nieuwe Vantage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage deelt plaagstootjes uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.