Tuning & styling

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Zie je het al voor je: een LaFerrari of McLaren P1 met een 'comfy' Mercedes S-klasse Coupé als bumperklever? Weliswaar een AMG, maar toch. Dan sta je toch eventjes met de mond van tanden. Maar het kan echt gebeuren. Door Brabus.

Wij prijzen onszelf gelukkig ooit actief achter het stuurwiel van een Mercedes-AMG S 63 AMG Coupé te hebben gezeten. 585 pk en 900 Nm bevond zich toen onder onze rechtervoet en de acceleratiedrang van zoveel geweld is welhaast onbeschrijfelijk. Hoe moet 900 pk en 1.500 Nm dan wel niet voelen?!

350 km/h
De kracht van een LaFerrari stoppen in een Mercedes S-klasse Coupé, dat kan eigenlijk alleen Brabus. De tuner nam daarvoor de S 65 AMG Coupé als basis maar boorde diens originele 6.0 liter V12 wel op naar 6.3 liter. Tevens werden de af-fabriek turbo's verruild voor grotere exemplaren uit eigen huis en moest het AMG-uitlaatsysteem er ook aan geloven. Al met al ingrepen die hebben geleid tot een topsnelheid van liefst 350 km/h en een acceleratie van 0 naar 200 km/h in – hou je vast – 9,1 seconden. In een Benz! Een joekel zelfs. Als dat de naam 'Rocket' niet waardig is, weten wij het ook niet meer.
“Zie je het al voor je: een LaFerrari of McLaren P1 met een 'comfy' Mercedes S-klasse Coupé als bumperklever?”

Kant-en-klaar of zelfbouw
Je moet het maar durven én kunnen, maar het is wel degelijk mogelijk de Brabus Rocket 900-conversie los te bestellen en zelf te monteren op je S 65 AMG Coupé. Er kant-en-klaar eentje afhalen in Bottrop kan natuurlijk ook. In beide gevallen dien je over een dikke portemonnee te beschikken. Wie gaat voor zelfbouw, kan evenwel rekenen op korting.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.