Tuning & styling

´s Werelds snelste sedan: Brabus E V12 Bitur

Brabus zet een record neer met de door hun getunede Mercedes E-klasse. De E-klasse wordt aangedreven door een 640 pk sterke V12 waarmee een topsnelheid van 350 km/h mogelijk is.

De Brabus E V12 Biturbo, zoals het model officieel heet, is gebaseerd op de Mercedes E-klasse W 211. De auto wordt aangedreven door de SV 12 motor van Brabus. Maar die motor werd niet klakkeloos in het vooronder van de E-klasse gelegd. De cilinderinhoud werd opgeboord van 5.5 tot 6.3 liter, de krukassen werden vervangen, de cilinderkoppen aangepast en het motormanagement werd opnieuw geprogrammeerd.
 
Topsnelheid van 350 km/h
Het resultaat is verbluffend. Als bestuurder van de E V12 Biturbo beschik je over een vermogen van 640 pk bij 5.100 toeren per minuut. Het minstens zo indrukwekkende koppel van 1.026 Nm is al beschikbaar bij 1.750 toeren per minuut waardoor je letterlijk de straatstenen uit de weg kunt trekken. De aanpassingen zijn niet voor niets geweest want hiermee behaalt Brabus het Guinness Book of World Records. De titel ´snelste sedan ter wereld´ mag worden verbonden aan deze E V12 Biturbo. Met een  topsnelheid van 350 km/h laat hij vele sportauto´s achter zich. De acceleratie naar 100 km/h is binnen 4,5 seconden gepiept en de 300 km/h wordt vanuit stilstand in 30 seconden bereikt.
 
Aanpassingen
Naast de vele technische aanpassingen werd het uiterlijk ook niet ongemoeid gelaten. Brabus voorziet de E-klasse van enorme 19 inch wielen met 285/30 ZR19 banden (achter). De sportvering zorgt voor nog beter gevulde wielkasten doordat de auto 30 mm verlaagd wordt. Daarnaast zijn enorme remschijven gemonteerd en werd er een uitgebreid spoilerpakket gemonteerd. Een gewijzigde voorspoiler, achterbumper, zijskirts en een lipje op de kofferbak zorgen voor de nodige stabiliteit op hoge snelheid. In het interieur werden mooie, sportieve en dure materialen toegepast. Leer, carbon en alcantara overheersen in het interieur van E V12 Biturbo.
 
Beetje prijzig
Brabus bouwt de auto in een kleine oplage. De prijzen beginnen bij € 298.000,- exclusief belastingen. Een hoop geld maar daarvoor rij je wel in de ´snelste sedan ter wereld´!

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.