Tuning & styling

Vorsteiner creëert eigen Huracan SuperLeggera

De Lamborghini Huracan SuperLeggera zit eraan te komen. Maar zelfs daar gaat Vorsteiner niet op zitten wachten. Het creëert liever zijn eigen ultieme Huracan, luistert naar de naam Novara.

De Huracan gaat als een warme broodje over de toonbank en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het productierecord van de Gallardo aan gruzelementen gaat (met 14.000 stuks de best verkochte Lamborghini tot dusver). Het in relatief korte tijd introduceren van verschillende uitvoeringen moet daaraan bijdragen en binnenkort staat de volgende alweer op het programma: de SuperLeggera. Dat wordt geheid een beest van jewelste, maar exclusiever wordt de Huracan er hiermee natuurlijk niet van. Maar daarvoor is er de Vorsteiner Novara.

Op scherp met carbon
Voor nu geldt dat de Huracan Novara is gestoeld op de LP610-4. De tuner sluit echter niet uit dat het tuningpakket ook beschikbaar komt voor de louter achterwielaangedreven LP580-2 en de Spyder-modellen. Technisch dus geen aanpassingen, maar met een sprint naar 100 km/h in luttele seconden en een top ver boven de 300 km/h is dat niet zozeer gewenst.

Nee, voornaamste commentaar op de Huracan is dat hij van nature een tikkeltje braaf oogt. En daar heeft Vorsteiner wat aan gedaan, en hoe! De Amerikanen smijten met carbon alsof het anders niet van dit peperduur goedje afkomt. Het resultaat is een Huracan waarvan we nu al weten dat hij optisch niet onder zal doen voor de binnenkort te onthullen SuperLeggera. Wat een aggresiviteit. Maar dan tegen een fractie van de prijs van die laatste. Al doet Vorsteiner dit vast ook niet voor een appel en een ei.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.