Tuning & styling

MTM RS 3 geeft kopjes tegen de 300 km/h

Motoren Technik Mayer, beter bekend als MTM, laat de Essen Motor Show niet ongemerkt aan zich voorbijgaan. De tuner laat er hun RS 3 debuteren die zomaar eventjes 300 km/h kan halen. Met wind mee.

Normaliter is de RS 3 goed voor 367 pk en 465 Nm en een top van 250 km/h. Optioneel is 80 km/h te koop bij Audi, maar zelfs dat is niet genoeg voor de pk-freaks bij MTM. Pas bij een topsnelheid rond 300 km/h begint het erop te lijken, menen ze daar. Het liefst meer, maar zover weet MTM de RS 3 Sportback nog niet te krijgen. 'In de toekomst', zo verklapt MTM alvast. Voor nu is 298 km/h de max. Bult af en met wind mee is 300 km/h haalbaar, maar het is sowieso harder dan concurrent Abt Sportline weet te realiseren.

Kostenplaatje
Maar het mooiste komt nog. MTM rekent niet de wereld om zo snel te gaan met je RS 3. Het vraagt drie mille voor de motortuning naar 435 pk, inclusief montage en een redelijke garantie dat de techniek heel blijft. Wil je naast meer vermogen je RS 3 ook elders aanpakken, dan kan je nog losgaan op 19 inch wielen, een RVS-uitlaatsysteem, diverse carbon-versiersels en een versnellingsbakupgrade. Hierdoor kan de meerprijs wel oplopen tot dik twintig mille.

Gerelateerde artikelen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.