Tuning & styling

SEMA 2015

Dit zijn de grootste SEMA-klappers

Redactie 4 november 2015

De peekaa’s vliegen je weer om de oren op de SEMA, dat staat voor Specialty Equipment Market Association. Een nogal fancy naam voor wat strikt genomen een ordinaire tuningshow is. En dat het niet langer puur een Amerikaans feestje betreft, bewijst deze selectie van de grootste showklappers van dit jaar. Maar dat maakt het juist extra leuk!

Dodge Challenger GT AWD Concept

Dodge Challenger GT AWD Concept

Chrysler Group LLC pakt flink uit op de 2015 SEMA, maar hun grootste klapper is toch wel de Dodge Challenger GT AWD Concept. Een retro-muscle car met vierwielaandrijver, dat kom je immers ook niet iedere dag tegen. Sterker, het kan zomaar zijn dat de Amerikanen ervan gruwen. Al trekt een moddervette HEMI-V8 met 520 pk je al gauw over de streep.

Kia A1A Optima

Kia A1A Optima

Normaliter is de Kia Optima een ietwat kleurloze maar aimabele zakensedan, maar nu even niet. De Zuid-Koreanen gingen helemaal los om er een 4-persoons cabriolet van te maken. Mét suïcidedeuren achter en een zomers kleurtje. A1A verwijst overigens naar de fameuze kustweg in Florida.

'70 Chevrolet Performance Camaro

'70 Chevrolet Performance Camaro

Vergis je niet in dit oudje. Deze Chevy Camaro uit 1970 is een beest! Hoe dat zo? Nou, Chevrolet Performance heeft 'm voorzien van de motor uit de Corvette Z06. Oftewel, de monsterlijke 6.2 V8-Supercharged met 650 pk. Het is te hopen dat ze ook het chassis versterkt hebben...

Kia PacWest Adventure Sorento Concept

Kia PacWest Adventure Sorento Concept

Nog een Kia, maar dan van een heel ander kaliber. Gestoeld op de Sorento zou deze verbouwde Sorento PacWest Adventure Concept niet misstaan in de volgende Jurassic Park-film. Ware het niet dat con-cullega Mercedes daar een stokje voor zal steken. Onze stem gaat naar Kia.

Chevrolet Camaro SS Red Accent Concept

Chevrolet Camaro SS Red Accent Concept

Een rood meubilair en rode accenten, veel gedurfder en tegelijk stijlvoller wordt het niet als je het ons vraagt. De Camara SS Convertible die Chevrolet naar de SEMA heeft meegenomen mag daarom niet misen in deze toplijst. Wat een plaatje!

2016 COPO Camaro

2016 COPO Camaro

Geen Amerikaanse tuningshow is compleet zonder dragracers. Las Vegas staat er dan ook bol van deze dagen. Maar deze is toch wel het lekkerst: de 2016 COPO - daar komt 'ie weer - Camaro. Kopers kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld een 5.7, 6.2 of 7.0 liter V8. Over behaalde vermogens wordt nogal geheimzinnig gedaan, maar dat zit sowieso wel snor.

Mopar Fiat 500X Chicane

Mopar Fiat 500X Chicane

Mocht Abarth binnenkort van plan zijn om een eigen versie van de Fiat 500X uit te brengen, Mopar heeft alvast enig voorwerk gedaan. Wat zeggen we? Abarth-logo's erop en klaar! Inclusief dit kekke kleurtje graag.

Gerelateerde artikelen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen