Tuning & styling

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

De Alfa 4C wordt gekscherend weleens een 'budget-Ferrari' genoemd. Zijn looks en prestaties, maar ook het materiaalgebruik zijn van een dusdanig niveau dat je voor een derde van de prijs een schitterend alternatief hebt voor de bolides uit Modena. En als je er dan ook een bodykit van Zender op laat schroeven dan krijgt de 4C een nog exclusievere status.

Over het algemeen houden wij er niet van om zorgvuldig ontworpen sportauto's helemaal vol te hangen met allerhande spoilers. Maar als het op een doordachte wijze wordt uitgevoerd dan worden wij daar best enthousiast van. Zoals bij deze Alfa Romeo 4C van Zender.

Carbon opsmuk
De aanpak van Zender is niet zachtzinnig te noemen. Een nieuwe voorbumper, diffuser onder de achterbumper, zijskirts en aangepast dak springen het meest in het oog. Net als de cover over de motor, luchtinlaten bij de achterruit en de zijspiegels zijn ze vervaardigd uit carbon. Dat staat niet alleen mooi, maar heeft bovendien tot resultaat dat het gewicht van de 4C met 15 kg werd teruggedrongen. En dat heeft dan weer tot gevolg dat de vermogens-/gewichtsverhouding werd gereduceerd van een al heel keurige 3,73 pk/kg naar 3,20 pk/kg.

Geen invloed op de prestaties
Zender heeft aan de motor en het onderstel niet gesleuteld. Wel werd er een sportuitlaatsysteem gemonteerd, maar dat heeft geen invloed gehad op de motorische prestaties. Net als elke andere 4C moet die van Zender het stellen met 275 pk en 400 Nm. En geloof ons, dat is ook voldoende.

Gerelateerde artikelen

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

Tuning & styling
Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8
> Artikel lezen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.