Tuning & styling

Dikke Opel Astra GTC van Steinmetz

Met de komst van de Astra GTC heeft Opel een sportief gelijnde middenklasser te pakken. Steinmetz maakt de Astra GTC nog veel sportiever met een bodykit, wielen en motortuning.

Opel levert maar liefst acht motoren voor de Astra GTC. Voor drie van deze motoren heeft Steinmetz een tuningprogramma ontwikkeld. Het betreft chiptuning voor de 1.7 CDTi, 1.9 CDTi en de 2.0 Turbo. De eerste diesel krijgt een vermogen van 121 pk en dat is 21 pk meer dan de originele 1.7 liter motor. De 1.9 CDTi beschikt na tuning van Steinmetz over 175 pk waarmee er een winst is geboekt van 25 pk. De 2.0 liter turbo benzinemotor levert standaard al 200 pk. Dankzij chiptuning van Steinmetz is er 230 pk uit de 2.0 liter motor te halen. Erg belangrijk om te weten is dat het koppel van de dieselmotoren flink is gestegen.
 
Verlaagd
Het onderstel van de Astra GTC is door Steinmetz met 30 mm verlaagd. Dit geldt niet alleen voor het standaardonderstel maar ook voor de uitvoering met IDS-plus vering. De Steinmetz veren zorgen niet alleen voor die extra sportieve look maar ook voor een lager zwaartepunt. Dat komt de rijeigenschappen merkbaar ten goede. Minder overhellen in de bochten en een betere stabiliteit zijn de kenmerken. In combinatie met de enorme 19 inch lichtmetalen wielen zorgt de verlaging voor opgevulde wielkasten.
 
Compleet pakket via de Opel-dealer
Op de foto´s is de Astra GTC afgebeeld die is voorzien van het complete pakket aan accessoires. De voorbumper is voorzien van een voorspoiler die aan de originele bumper kan worden bevestigd. De kenmerkende honingraatgrille en de sportspiegels, de zij-skirts en de aluminium-look tankdop zijn allemaal losse accessoires. Tevens is deze auto voorzien van striping op de zijkant, een achterspoiler en een gewijzigde achterbumper. Het interieur is opgesierd met aluminium accessoires in de vorm van een versnellingspookknop, handremhendel, pedalenset en velours matten. De accessoires zijn verkrijgbaar via de Opel-dealer.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Alle details Opel Astra OPC EXTREME
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.