Tuning & styling

285 km/h met Abt RS 3 Sportback

Voor een externe tuner wordt het steeds moeilijker om een meerwaarde te bieden ten opzichte van de eigen performanceafdeling van een automerk. Maar Abt Sportsline heeft toch nog een manier gevonden om de af-fabriek RS 3 Sportback te overtreffen.

Natuurlijk zijn tuners als Abt Sportsline in staat bizarre vermogens uit modellen te peuteren. Echter daar staat meestal een prijskaartje tegenover die gelijk is aan de aanschafprijs van de opgevoerde auto zelf. En dat is niet voor de massa weggelegd. Een RS 3 Sportback ook niet overigens, maar het punt is vast duidelijk.

Plus 63 pk en 65 Nm
Hoeveel Abt vraagt voor het tunen van de RS 3 Sportback is niet bekend gemaakt. Maar doorgaans geen rib uit je lijf voor de motortuning alleen. En dan is een toename van 63 pk en 65 Nm toch mooi meegenomen. Het totaal komt daarmee te liggen op 430 pk en 530 Nm en dat zijn waardes waar nota bene de vernieuwde 911 het op z'n minst benauwd van zal moeten krijgen. Tot 285 km/h kun je immers moeiteloos een Carrera bijbenen in de Abt RS 3. Zo hoog ligt de top van de Audi namelijk. En snel sprinten naar de 100 km/h kan 'ie ook; slechts 4,1 seconden duurt het, wat twee tiende rapper is dan het fabrieksexemplaar.

Gerelateerde artikelen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.