Tuning & styling

Startech zwaait 'LaRo' Defender uit

Het lijkt wel of de ganse autowereld nostalgisch wordt bij het naderende afscheid van de Defender. Ook tuner Startech kan het niet laten de Britse icoon uit te zwaaien met een speciale editie: de Sixty8.

Van een champagnehuis tot modegoeroe Paul Smith, diverse partijen voelden zich geroepen om de Defender op speciale wijze uit te zwaaien nadat bekend werd dat het doek voor het model begin 2016 zal vallen. Helemaal verdwijnen doet 'ie overigens niet, maar terwijl Land Rover zich ondertussen opmaakt voor een compleet nieuwe, veel modernere generatie, spreekt de branche nu al over de periode vóór en na de iconische Defender.

68 stuks
Ook tuner Startech schaart zich achter die gedachte. Met de Defender Sixty8, een gelimiteerd actiemodel waarvan er – hoe kan het anders – niet meer dan 68 exemplaren worden gebouwd, gelijk aan het aantal productiejaren van het model.

Varkenssnuit
Het meest opvallende stijlkenmerk van de Sixty8 is z'n varkensneus, die verwijst naar de Series 2 en 3, maar dan opnieuw geïnterpreteerd. Die opvallende snuit wordt overigens geflankeerd door LED-lichtclusters en andere aardigheidjes zijn onder andere 18 inch wielen, een carter-beschermplaat, tredes voor een makkelijke instap, een achteruitrijcamera en een zwart dak met achteraan een donkere achterste zijruit die naadloos in het design is ingewerkt.

Luxueus interieur
Startech heeft ook aan de binnenkant behoorlijk z'n best gedaan. Daar zitten zetels met een cognac-lederen interieur waarop de stikmachine helemaal uit de bol is gegaan. En er is GPS-navigatie, tref je er lichtmetalen pedalen en is de dakhemel uitgevoerd in Alcantara.
En onder de kap? Daar zit nog steeds de 2.2 liter diesel van Land Rover. Die is niet aangeraakt en dat betekent 122 pk en 360 Nm. Op flitsende prestaties hoef je dus niet te rekenen. Het bewijs: pas na 16 seconden wordt de 100 km/h aangetikt. Toch interesse? Als je € 70.000,- te besteden hebt, kan je bij Startech aankloppen.

Gerelateerde artikelen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'

Autonieuws
Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.