Tuning & styling

Abt Sportsline presenteert RS 3 Limousine

Audi heeft al door laten schemeren dat er een RS 3 Limousine aan zit te komen. Maar de Duitse tuner Abt Sportsline wil daar niet op wachten. Ze namen de 300 pk sterke S3 Limousine en kietelden die net zo lang totdat er een RS 3-achtige uit kwam rollen.

Als wij je vertellen dat de S3 Limousine van Abt - zoals je die ziet op deze foto's - 370 pk en 460 Nm noteert dan moet je ongetwijfeld aan de RS 3 denken. En dat klopt. Die ontwikkelt namelijk 367 pk en 465 Nm. Qua vermogen heeft Abt de 2.0 liter turbomotor dan ook behoorlijk weten te kietelen. En ze gaan desgewenst nog verder. Wie kiest voor het ABT Power S package ziet het vermogen namelijk stijgen tot 400 pk en het koppel tot 480 Nm.

Geen vijfcilinder
Met dit vermogen wordt de S3 Limousine bijna een RS 3 Limousine. Bijna zeggen we heel bewust. Want hij mist vanzelfsprekend de vijfcilinder waarover het RS-model beschikt. Om dat geluid toch enigszins te kunnen simuleren monteert de tuner uit het Zuid-Duitse Kempten een sportuitlaatsysteem met als visuele bewijs vier flinke pijpen. Mocht dat tegenvallen, dan moeten we gewoon blijven duimen dat Audi de A3 clubsport quattro in productie gaat nemen.

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi Virtual Cockpit voor gefacelifte A3

Spyshots
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.