Tuning & styling

FAB Design McLaren 650S schreeuwt om aandacht

Zelf vindt de Zwitserse tuner FAB Design hun McLaren 650S 'haute couture voor op de weg'. Wij noemen het vooral een schreeuw om aandacht. Nou, dat kan het dan krijgen ook.

Haute couture, het is excentriek, exclusief en voor lang niet iedereen bereikbaar. En daarmee heeft FAB Design wel degelijk een punt als het zijn verbouwde McLaren 650S aanprijst. Maar de Franse couturiersterm staat ook voor een hoogtepunt op het gebied van mode, en daar slaat FAB de plank toch behoorlijk mis (als onze smaak leidend zou zijn).
Het gebruik van veel koolstofvezel kan daar niets aan veranderen. De markante bodykit zelf bestaat zoal uit grote voor- en achterspoilers, monsterlijke zij-skirts, tal van luchtinlaten en een potige diffuser. Aandacht verzekerd!

50 pk extra
Zelf blijft de 3.8 liter dubbel-geblazen V8 achterin onaangeroerd. Maar door een nieuw sportuitlaatsysteem krijgt het vermogen van de 650S wel een boost. Dat stijgt van 650 naar 700 pk en ook het koppel groeit met 44 Nm naar 722 Nm. Daarmee wordt de sprint van 0 naar 100 km/h nu 0,2 seconde sneller afgelegd in 2,8 seconden en wordt de 200 km/h bereikt in 7,7 seconden.

VAYU GTR 700

Om het af te maken geeft FAB Design de 650S, of VAYU GTR 700 zoals ze 'm zelf noemen, 20 inch Evolution lichtmetalen wielen. Van het interieur zijn geen foto's, maar volgens de tuner heerst daar het fijnste leder en ook veel koolstofvezel. Wat het hele pakket kost is onbekend, maar reken niet op een koopje. Het gaat hier immers om 'haute couture'.

Gerelateerde artikelen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS

Autonieuws
Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS
> Artikel lezen

Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Spider Can-Am

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.