Tuning & styling

Deze Ford Transit misstaat niet op de rallypaden

Als rallyteam is het natuurlijk leuk als de ondersteunende voertuigen hun looks delen met de rally-auto's zelf. Zo was de Ford Transit van het Britse M-Sport voorzien van een aantal bijpassende stickers. Maar dat was ook de enige waaraan de teambus te herkennen was. Dat kan beter, vond ook tuner Van Sport. Samen met hen bouwde M-Sport z'n Transit om tot een echte WRC-bus.

Het Britse M-Sport vertegenwoordigt Ford in het World Rally Championship. De laatste jaren niet meer als fabrieksteam, maar nog steeds strijdt het bedrijf om de top met de Ford Fiesta WRC. En dat is nu precies het rallykanon waarop deze Ford Transit is gebaseerd.

Dynamische WRC-looks
Een goed begin is het halve werk nietwaar en dat is de M-Sport Ford Transit aan te zien met z'n nieuwe bodykit, compleet met dakspoiler, zij-skirts, afwijkend plaatwerk voor de bumpers en 18 inch wielen. Hij oogt daardoor meteen al lekker racy, maar zo uitbundig als de Transit van Hot Wheels. Verder staat de bus iets lager dankzij vering van Eibach en klinkt 'ie ook luidruchtiger door een nieuw uitlaatsysteem met vier einddempers. De motor van de bestelbus blijft onaangeroerd.

Sportief interieur

Binnenin trakteert de M-Sport Transit op stoelen omzoomd met sportief leder, tal van blauwe accenten en dito gordels. Een nieuw leren sportstuur, sportieve klokken en ludieke vloermatten zorgen voor het complete plaatje.

Gerelateerde artikelen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Ken Block kiest opnieuw voor klassieke Ford

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.