Tuning & styling

500 pk voor Brabus S 500 Plug-In Hybrid

Het komt niet vaak voor dat een tuner zich aan een hybride-auto waagt. Mercedes-tuner Brabus durfde het wel aan en nam de S 500 Plug-In Hybrid onder handen. Want ook die kan volgens de Duitse tuner wel wat extra pk's gebruiken.

Brabus haalt aardig wat extra vermogen uit de S 500 Plug-In Hybrid. Van de elektromotor blijft de Mercedes-tuner nog even af, het is de 3.0 liter V6 die wordt aangepakt. De zescilinder die normaal gesproken 333 pk levert, krijgt een boost van 52 pk en 70 Nm. Genoeg om het gecombineerde vermogen van de S 500 Plug-In Hybrid naar 500 pk en 890 Nm te brengen. Dankzij die vermogenstoename is de PowerXtra B50 Hybrid, zoals Brabus 'm noemt, drie tiende seconde sneller bij de 100 km/h dan het origineel en doet 'ie de welbekende sprint in 4,9 seconden. De topsnelheid blijft door de elektrische begrenzer gelijk op 250 km/h.

“De zescilinder die normaal gesproken 333 pk levert, krijgt een boost van 52 pk en 70 Nm.”

iBusiness

Naast de vermogensupgrade is de S-hybride van buiten subtiel aangepakt. Brabus deed dat al eerder, dus het is verschillen zoeken met de Brabus 850 Biturbo 'iBusiness'. Naast de bodykit geeft Brabus de S 500 een uitlaatsysteem met vier pijpen, is er keuze uit verschillende wieldesigns tot 22 inch en wordt de stekker-limousine uitgerust met additionele LED-verlichting.
Ook in het interieur doet Brabus z'n kunstje: alles wordt bekleed met Mastik-leder en alcantara, in elke gewenste kleur. Wat niet in leder is uit te voeren, wordt bedekt met hout en koolstofvezel. En om het helemaal af te maken, krijgt 'ie ook het Brabus iBusiness-systeem, dat te bedienen is met een Apple iPhone.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.