Tuning & styling

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Je kon er vergif op innemen. Voor Mansory is de Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé nog niet krachtig genoeg dus daar moest het actie op ondernemen. Nou, voilà! Er moet zelfs een koppelbegrenzer aan te pas komen om de techniek niet al te veel te laten lijden.

Mansory kennen we van bombastisch getunede exoten, als het even kan in de meest schelle (two-tone) kleuren. Hun laatste creatie op basis van de Mercedes S 63 AMG Coupé is hier zowaar een muurbloempje bij. Geen lilapaarse koets in combinatie met een kanariegele motorkap en mintgroene details, nee, ditmaal gewoon in de zachtgrijze kleur zoals Mercedes de S 63 AMG aan Mansory heeft geleverd. Het installeren van een potige bodykit (geheel van carbon uiteraard) en grotere wielen kon de tuner dan weer niet laten, maar zelfs die zijn erg deftig te noemen voor Mansory-begrippen.

Anabolen-injectie
Echter, zo bescheiden Mansory aan de buitenkant te werk ging, zo heftig gingen alle remmen los onder de motorkap. Met een af-fabriek vermogen van 585 pk en 900 Nm is de S 63 AMG Coupé, ondanks zijn zwaarlijvigheid, werkelijk bloedsnel. Zo is de top van 300 km/h een koud kunstje. Maar het is niets vergeleken met waartoe de Germaanse grand coupé in staat is nadat Mansory haar expertise erop los heeft gelaten. Spurten naar 100 km/h duurt ineens nog maar 3,3 seconden, en hoewel de top onveranderd blijft, is dit puur gedaan om de techniek te beschermen tegen het vermogen van liefst 900 pk en 1.300 Nm. Op die laatste waarde is overigens tevens de rem gezet, aldus Mansory. Anders blijf de eigenaar heen en weer rijden naar de bandenboer waarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

IMSA S 63 AMG Coupé: 720 pk en 1.080 Nm!

Tuning & styling
Mercedes S 63 AMG Coupé IMSA
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.