Tuning & styling

Oettinger kleineert Volkswagen met Golf 500R

Terwijl het nog altijd wachten is op Volkswagen’s eigen 400 pk sterke Golf, heeft Oettinger al menig klant hiermee op zijn wenken bediend. Sterker, zelfs al zouden ze in Wolfsburg groen licht geven voor zo’n über-Golf dan komt deze nog sterker als mosterd na de maaltijd, want dit is de Oettinger Golf 500R.

Oettinger is terug, en hoe! Wist het eerst vriend en vijand te verrassen met de 'snelste Golf ooit', nu doet het dat nog eens dunnetjes over met de Golf 500R. En die levert niet eens het vermogen dat het getal doet vermoeden, maar zelfs 518 pk. Voor zoveel geweld volstaat de oorspronkelijke 2.0 liter TSI niet meer, dus stapte Oettinger over op een alternatief. Het werd de 2.5 liter 5-cilinderturbo van Audi – waarmee nogmaals bevestigd wordt hoeveel rek er in die motor zit. Het koppel bleef steken op 680 Nm en al met al heeft de Golf R hieraan genoeg om ruimschoots binnen de 4 tellen naar de 100 km/h te schieten. In optimale omstandigheden doet de 500R er slechts 3,4 seconden over, terwijl vervolgens door geknald kan worden tot 300 km/h.

Niet de limiet
Volkswagen kan maar beter snel met de Golf R 400 op de proppen komen, want ondanks dat dat op stapel staande model al een lachertje is voor de 500R is Oettinger niet van plan de rem erop te zetten. Nee, de tuner heeft al laten weten dat er serieus nagedacht wordt over versies met 600, 650 en zelfs 750 pk. Allememachies! Maar eerst wordt er uitgezocht of er animo is voor de anderhalve ton kostende Golf R500.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.