Tuning & styling

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Nu de turbomotoren terug zijn bij Ferrari, is het makkelijker het vermogen van de Italiaanse raspaardjes omhoog te brengen. En dat is precies wat de Rosso-afdeling van de Duitse tuner Novitec met de Ferrari California T heeft gedaan.

Je zou zeggen dat 560 pk genoeg is voor de Ferrari California T. En dat er dan ook niet zo heel veel vermogenswinst te behalen is. Tuner Novitec Rosso laat zien dat dat beslist niet zo is. Zij halen namelijk moeiteloos 86 pk extra uit Ferrari's turboblok.

Plug-and-play

Moeiteloos zeg je? Ja, het enige dat hoefde te gebeuren was het installeren van een plug-and-play module op het motormanagement systeem van de California T. Daarmee brengen ze het vermogen van de cabrio van 560 naar 646 pk en het koppel wordt met 101 Nm verhoogd naar 856 Newtonmeters. Daarmee sprint de getunede tweezitter in 3,3 seconden naar 100 km/h en ligt z'n topsnelheid op 323 km/h.

Beschaafde herrie

Uiteraard is dat niet het enige dat Novitec Rosso heeft gedaan. De California T is uitgerust met een nieuw RVS-uitlaatsystemen met vlinderkleppen. Daarmee kun je het geluid naar wens instellen: van een laag volume om beschaafd door de winkelstraat te rijden tot een intense brul als je aan het spelen bent.
Door nieuwe vering wordt de California T bovendien 35 millimeter omlaag gebracht. Of dat problemen oplevert in stedelijk gebied? Nee hoor, met één druk op de knop wordt 'ie 40 millimeter gelift, zodat er veilig over drempels kan worden gereden.

Subtiel uiterlijk
Tot slot het uiterlijk. Dat heeft Novitec Rosso behoorlijk origineel gehouden. De tuner geeft de California T een subtiele bodykit met onder andere een koolstofvezel voorbumper, luchtinlaten in de motorkap, een diffuser en een nieuwe achterspoiler. Om het geheel af te maken zetten ze 'm op 21 inch wielen voor en krijgt 'ie achter 22 inch lichtmetaal.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol maatpak voor Ferrari California T

Autonieuws
Maatpak voor Ferrari California T
> Artikel lezen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Tuning & styling
Novitec Rosso California T
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.