Tuning & styling

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

1.000 pk voor op de openbare weg; deze DTM-geïnspireerde Audi RS 6 heeft het. Waarom? Omdat freestyle skiër Jon Olsson ermee deelneemt aan zo'n beetje het grootste testosteron-event voor automannen dat er bestaat: de Gumball3000.

Zweedse skiër Jon Olsson is de eigenaar van deze op z'n zachtst gezegd opvallende Audi RS 6. Hij wilde graag een dagelijkse auto in RS 5 DTM-stijl, maar met voldoende ruimte om z'n skispullen mee te nemen. En dus ging hij aan de slag met z'n RS 6.

Hulptroepen
Olsson sleutelde niet alleen aan het eindresultaat. Voor het koetswerk vroeg hij ex-Koenigsegg-ingenieur Leif Tufvesson om hulp. Samen gaven ze Audi's powerstation een mega-brede bodykit van koolstofvezel, een niet te missen diffuser en een flinke portie aan allerhande aerodynamische vleugeltjes.
Maar wat is een auto met zo'n uiterlijk zonder bijpassende prestaties? Daarvoor stuurde Olsson z'n RS 6 Avant naar Stertman Motorsport, om 'm zo extreem mogelijk maar toch ook rijdbaar te maken. En extreem, dat is gelukt. Aan de hand van een turbocharger voorzien van anodes in 18-karaats goud werd de 4.0 liter V8-biturbo opgevoerd van 560 pk naar ten minste 950 pk. Op racebrandstof knalt het vermogen zelfs door de 1.000 pk.

Gumball3000
De bedoeling van dit alles? Deelnemen aan de Gumball3000, een society rally zonder wedstrijd-element, waarbij de deelnemers 'toevallig' zo snel mogelijk op de eindbestemming willen aankomen. Maar vooral een extravagante roadtrip die aaneenhangt van decadente feestjes. Dit jaar vertrekt het Gumball-gezelschap op 23 mei vanuit Stockholm. En als het aan Olsson ligt is hij degene die op 30 mei als eerste de eindbestemming Las Vegas bereikt.

Gerelateerde artikelen

Vilner gaat los op Audi RS 6 Avant

Tuning & styling
Vilner gaat los op Audi RS 6 Avant
> Artikel lezen

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Autonieuws
De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance
> Artikel lezen

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.