Tuning & styling

Shelby voert F-150 SVT Raptor nog verder op

We dachten dat Shelby de Ford F-150 SVT Raptor al flink had opgevoerd. Maar het kan nog harder. De Shelby Baja 700 is een ware muscle car voor het onverhard.

De Ford F-150 SVT Raptor is van zichzelf al een misselijk makende auto met een 411 pk sterke 6.2 liter V8 en een tijdje terug gaf Shelby 'm al 164 pk extra. Bij nader inzien bleek dat nog niet genoeg te zijn, want nu hebben ze deze bruut van een pick-up nog sterker gemaakt. Als Shelby Baja 700 krijgt de (oude) F-150 Raptor er namelijk nog eens 125 pk bij.

Onder de kap
De grootste veranderingen die de Raptor heeft ondergaan spelen zich af onder de kap. De 6.2 liter V8 heeft een nieuwe brandstof-injector, grotere gasklephuizen, een Borla-uitlaatsysteem en een 2.9 liter Whipple-supercharger. Al met al goed om het vermogen van de pick-up op te schroeven naar maar liefst 700 pk.
En dat is niet alles. De ophanging is tevens flink aangepakt. Zo is de Baja 700 voorzien van een competition ophanging met bypass schokdempers en 3 inch coilovers.

Echte Shelby looks
Niet alleen in vermogen valt de Baja 700 op, ook de looks zijn bijzonder. De pick-up krijgt de iconische Shelby-strepen en speciale badges. De 18 inch wielen zijn voorzien van potige offroad-banden en de optionele Rogue Racing-bumpers en LED-verlichting zorgen ervoor dat de Baja 700 in het oog springt. De stoelen zijn bovendien vervangen door lederen Katzkin-zetels, het dashboard krijgt drie meters en de pick-up krijgt nieuwe vloermatten.

50 stuks
Wie de Shelby Baja 700 wil aanschaffen moet diep in de buidel tasten. Het additionele tuningpakket kost 45.000 dollar en dat bedrag komt bovenop de aankoopprijs van de originele Ford F-150 SVT, die ongeveer hetzelfde kost. Maar dan heb je wel een unieke auto, want Shelby is van plan slechts 50 exemplaren van de Baja 700 te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Baume & Mercier eert Shelby Cobra

Lifestyle & design
Baume & Mercier eert Shelby Cobra
> Artikel lezen

Shelby Super Snake makes America great again

Autonieuws
> Artikel lezen

Doe eens gek… huur een Shelby Mustang GT-H

Autonieuws
Doe eens gek... huur een Shelby Mustang GT-H
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

9 gloednieuwe AC Cobra's volgens klassiek recept

Autonieuws
9 gloednieuwe AC Cobra volgens klassiek recept
> Artikel lezen

Uniek: Carroll Shelby’s eigen Cobra’s staan te koop

Autonieuws
1965 Shelby 427 Cobra CSX 3178
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.