Tuning & styling

Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt

Het Japanse Wald International heeft zijn eerder aangekondigde creatie af. En het resultaat is fraaier dan we aanvankelijk hadden gedacht, al zeggen we het zelf.

Weet je nog: op de eerste dag van dit jaar gaf Wald International een voorproefje van het tuningproject waaraan het werkte. Een Lexus NX werd naar het gewenste eindresultaat gemodelleerd aan de hand van kilo's klei. Over het beoogde eindresultaat hadden we zo onze twijfels toen, maar nu er een lakje verf tegenaan is gegooid, komen we daarvan terug.

Dik
Zo in het gitzwart oogt de Lexus NX van Wald gewoon heel erg dik. Iets waaraan het basisdesign natuurlijk ten grondslag ligt. De NX is af-fabriek immers al een niet te missen verschijning. Maar het kan dus nog heftiger door de koets bij de wielkasten met 15 millimeter te verbreden en op andere plekken de NX in de spoilers te steken. Uiteraard ontbreken ook immense wielen niet en voor het eindresultaat heeft Wald gekozen voor een set velgen in turbine-design. Ze meten 22 inch, maar voor wie dat zelfs niet groot genoeg is, is er 24 inch. Het rubber daar omheen is pas echt ultraplat.

Gerelateerde artikelen

Will.i.am heeft de Lexus NX graag bizar breed

Autonieuws
Will.i.am heeft de Lexus NX graag breed
> Artikel lezen

Over de top: Lexus NX door Wald International

Tuning & styling
Over de top: Lexus NX Wald International
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.