Tuning & styling

Brabus-sportiviteit voor Mercedes C-klasse Estate

Brabus pakte de gewone Mercedes-Benz C-klasse al aan en heeft zich nu uitgeleefd op de C-klasse Estate. De populaire station wordt zo sportiever en exclusiever dan ooit tevoren.

De Brabus C-klasse Estate krijgt een bodykit bestaande uit een voorspoiler, een achterspoiler, sideskirts en een diffuser. Daaronder plaatst de Duitse Mercedes-specialist vier chromen uitlaatpijpen van het nieuwste Brabus sportuitlaat-systeem.

Keuzes maken
Qua velgen zijn er veel mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 18, 19 en 20 inch lichtmetaal, dat in verschillende designs beschikbaar is. Brabus schroeft bovendien nieuwe sportveren van Bilstein onder de C-klasse, waardoor de rijhoogte met 30 millimeter zakt. Om het nog sportiever te maken biedt de tuner een systeem aan waarmee je de rijhoogte zelf in kunt stellen.

Meer pk's
Brabus zou Brabus niet zijn als ze niet de hele auto aan zouden pakken. Door een nieuw motormanagementsysteem hebben ze de C-klasse meer pk's gegeven. De C180 levert 21 pk en 50 Nm meer en de C200 wordt 41 pk en 30 Nm sterker. De C220 BlueTEC-diesel krijgt 35 pk en 50 Nm extra en de C250 BlueTEC gaat er 31 pk en 50 Nm op vooruit. De krachtigere modellen moeten nog worden aangepakt.

Tot in de puntjes
Om het af te maken verfijnt Brabus het interieur. Er worden nieuwe aluminium pedalen geplaatst en je dashboard wordt voorzien van een snelheidsmeter die reikt tot 340 km/h. Het interieur wordt voorzien van zacht leder, Alcantara en velours matten met het Brabus-logo.

Het complete pakket is beschikbaar voor alle uitvoeringen van de C-klasse Estate, van standaard tot AMG Line.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar 2016

Autonieuws
Mercedes-Benz C-klasse Zakenauto van het Jaar
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk

Tuning & styling
Mercedes-AMG C 63 S met 640 pk
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.