Tuning & styling

Opgeklopt eigeel: Vorsteiner Continental GT BR10RS

Vorsteiner gaat op herhaling met de Bentley Continental GT in BR10RS-trim. Vond je de GT V8 daarmee al behoorlijk dik, als W12 en in het felgeel is de auto helemaal een niet te missen verschijning.

Zo heel veel sneller is de Continental GT met W12 niet eens ten opzichte van de versie met V8. Daar gaat het ook niet zozeer om. In de klantregionen waar Bentley opereert is de twaalfcilinder qua prestige heer en meester aan alle andere motorblokken – behalve een W16 misschien. Sommigen zullen om die reden de GT V8 nooit aanschaffen, maar juist de W12 en daarvoor had Vorsteiner nog geen BR10RS-pakket klaarliggen. Tot nu.

Prepreg carbon
De BR10RS aero kit zoals de officiële naam luidt bestaat uit een fikse frontspoiler, dito achterbumper inclusief potige diffuser waar de uitlaatpijpen onderdak vinden en een stel zij-skirts. Het geheel is opgetrokken uit zogeheten prepreg carbon fiber, een speciaal geïmpregneerd koolstofvezel, al is ons het voordeel hiervan niet duidelijk. Mogelijk heeft het met een betere pasvorm te maken, maar zeker zijn we daar dus niet van. Rollen doet de Vorsteiner Continental GT BR10RS op apart gestileerde, nieuw ontworpen velgen. Echter de maatvoering en het type is de Amerikaanse tuner ons nog schuldig. Vind je de gele lakkleur helemaal te gek? Vraag dan naar Monaco Yellow.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.