Tuning & styling

Kahn bouwt Defender met 6 wielen

Wat Mercedes kan, dat kunnen wij ook. Dat moeten ze bij Kahn Design gedacht hebben. De Britse tuner showt in Genève een Defender met niet 4, maar 6 wielen.

Mercedes' G-klasse en de Land Rover Defender zijn al sinds jaar en dag elkaars concurrenten. Toen Mercedes-Benz succes had met de G 63 AMG 6x6, was het dan ook wachten op een antwoord van de Defender. Dat antwoord komt niet vanuit Land Rover, maar vanuit Kahn Design.

Gegroeid
De Defender, waarvoor na dit jaar het doek valt, is weer eens flink aangepakt door Kahn. Het meest in het oog springen natuurlijk de twee toegevoegde wielen, maar de Land Rover is ook flink gegroeid. Er werd 1,20 meter in de lengte toegevoegd en de wagen is zo'n 15 centimeter verbreed.
Onder de verlengde kap ligt een 6,2-liter V8 van Chevrolet die het monster 430 pk geeft. Een echt hoge topsnelheid bereikt de Flying Huntsman niet, omdat een begrenzer ingrijpt bij 220 km/h. Niet heel gek, want de Defender is nu eenmaal niet een auto om de 300 km/h mee aan te tikken.

Concept
Het gaat nog om een concept, maar Kahn heeft al laten weten een serie van de Flying Huntsman te willen bouwen bij genoeg interesse. Er zal dan waarschijnlijk ook een versie komen met vier wielen, die het mag op gaan nemen tegen de G 500 4x4².

Gerelateerde artikelen

Nòg meer, nòg beter? Carlsson G 63 AMG 6x6

Tuning & styling
Carlsson bemoeit zich met G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6

Autonieuws
Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.