Tuning & styling

Ruim en sportief: Hamann BMW 5-serie

Combineer de ruimte van een stationwagon met de sportiviteit van een sportauto. Dat is wat Hamann heeft gedaan met de nieuwe 5-serie Touring van BMW.

De ruime 5-serie Touring werd door Hamann onder andere motorisch grondig aangepakt. Voor de 520i, 525i, 530i, 530d en 545i heeft Hamann motortuning ontwikkeld. Een absolute topper is de Hamann Touring 5.2. De 5.2 liter motor heeft een indrukwekkend vermogen van 412 pk en een koppel van 550 Nm. Het enorme koppel komt vrij bij 3.900 toeren per minuut. In vergelijking met de standaard 545i - waarop de Touring 5.2 gebaseerd is - levert de motor 80 pk en 100 Nm meer. Geen wonder dus dat de topsnelheid ligt op 283 km/h!
 
Enorme schijfremmen
Speciaal voor de 5-serie Touring heeft Hamann sportvering ontwikkeld. Deze zetten de stationwagon 35 mm dichter bij het asfalt en zorgen voor een directer stuurgedrag en betere handling. Het remsysteem is ook volgens Hamann-begrippen aangepast. De enorme schijfremmen moeten zorgen voor voldoende vertragende werking bij hoge snelheden.
 
Spoilerpakket
Om deze sportieve prestaties onder de aandacht te brengen bij medeweggebruikers is een uitgebreid pakket aan sportieve accessoires ontwikkeld. De voorkant is behoorlijk veranderd door de montage van een voorbumper met flinke luchtinlaat. De opvallende zijskirts, de achterspoiler op de achterklap en de gewijzigde achterbumper zorgen ook van opzij en aan de achterkant voor een opvallend sportieve aanblik. Een dubbele uitlaatpijp en 20 inch lichtmetalen wielen maken het plaatje compleet.
 
Interieur
Het interieur onderstreept het sportieve en exclusieve karakter van de auto. Een set met aluminium pedalen, een aluminium pookknop en speciale matten ronden het programma af. Hamann is er met deze aanpassingen in geslaagd om van de 5-serie Touring niet alleen een praktische en ruime auto te maken maar ook nog eens super exclusief en sportief.

Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen

Tuning & styling
AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.