Tuning & styling

Mansory Huracán is rap, heel rap

Mansory staat niet bekend als de meest bescheiden tuner, maar bij de Lamborghini Huracán hebben ze zich redelijk ingehouden. Aan de buitenkant dan, want onder de carrosserie is het wel een en al vuurwerk.

Normaal gesproken leven ze zich bij Mansory helemaal uit op het koetswerk van supercars. En veelal maakt de Zuidoost Duitse tuner daarbij de tongen van het publiek behoorlijk los. Want niet zelden balanseren de creaties op het randje van wansmaak. Zo misbruikten ze al eens Rolls Royce Ghost en gaven ze een Porsche Panamera een wel heel bijzondere kleurstelling. Best opmerkelijk eigenlijk, want bij de Huracán, die voor een authentieke 'Lambo' van zichzelf gerust wat ordinairder had mogen zijn, hebben ze zich juist ingehouden. Mansory het enkel bij een widebody-kit met wat aerodynamische extra's uit carbon, waaronder een nieuwe diffuser en een uit de kluiten gewassen achterspoiler. En ook andere velgen en banden natuurlijk.

Open die gaskraan
Hoe anders is het onder de kap. Af fabriek genereert de Huracán 610 pk en 560 Nm koppel uit z'n 5.2 liter V10. Heel verdienstelijk. Oneens, meent Mansory. Want zij gaven 'm een turbo, nieuwe brandstofinjectoren en een high-performance uitlaatsysteem, en weten er, met behulp van een aangepast motormanagement, liefst 851 pk en 780 Nm van te maken. Hierdoor knalt de Italiaanse exoot in 2,9 seconden naar de 100 km/h en bereikt hij een topsnelheid van 330 km/h.

Gerelateerde artikelen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.