Tuning & styling

Over de top: Mercedes G 63 AMG verlengd en bepantserd

Een privéjet voor op de weg. Dat is de indruk die de nieuwe Mercedes G 63 AMG van Inkas Armored Vehicle Manufacturing wekt.

Mocht je je niet helemaal veilig voelen, maar desondanks wel in alle luxe willen vertoeven en mobiel willen blijven, dan kun je bij Inkas Armored Vehicle Manufacturing (AVM) terecht. De Canadese bouwer van (zwaar) gepantserde auto's heeft zijn nieuwste project vrijgegeven: een Mercedes G 63 AMG ter grootte en sterkte van een zeecontainer.

Louche figuren
Alvorens de G 63 AMG van AVM werd gepantserd werd er eerst een dikke meter aan de koets toegevoegd. Zo'n G mag dan van buiten best kolossaal ogen, van binnenin is het normaliter maar een krappe bedoening. Logisch dus dat AVM de beenruimte iets heeft laten toenemen. Even uitstappen om de benen te strekken wanneer je onder vuur wordt genomen is er immers niet bij. Zolang de (kluis)deuren gesloten zijn, ben je in het interieur zelfs beschermt tegen het zware kogelkaliber van scherpschutters. En door de verdikte bodem zul je ook geen last hebben van granaten. Is dat even een lange neus trekken naar gewelddadig gespuis. Het is zelfs mogelijk net te doen alsof je neus bloed. Een simpele druk op de knop verduisterd namelijk alle ruiten. Laat ze maar knallen daarbuiten! En wanneer het toch nog penibel wordt, kan er gegrepen worden naar de speciale pistoolhouder met inhoud. Hadden we al gezegd dat deze G 63 AMG met dergelijke details wel een bepaald koperspubliek aantrekt...?

Super-de-luxe
Afijn, de luxe aan boord kan iedereen vast bekoren. Je vindt er echt alles wat je je kunt wensen om enkele dagen zonder zorgen door te komen, behalve een badkamer. Lederen fauteuils met verwarming, koeling en massagefunctie, een multimediasysteem met satelliet-TV en speciale sfeerverlichting in het plafond; het is er allemaal. Maar pas echt over de top is een speciaal ontworpen lade dat ervoor zorgt dat je altijd een Leonardo Da Vinci Montblanc-pen bij de hand hebt. Waarom? Joost mag het weten. Misschien omdat de prijs van dit gevaarte daarmee exact op 1 miljoen dollar uitkomt?

Gerelateerde artikelen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.