Tuning & styling

Kahn Design gaat los op Land Rover Defender

De gewone Defender iets te braaf? Deze Land Rover Defender is door Kahn Design omgebouwd voor wie z’n mannelijkheid intact wil houden, maar evenwel waarde hecht aan comfort en styling.

Kahn Design staat in het tuningwereldje vooral bekend om de buitensporige velgen en deze Defender vormt daar geen uitzondering op. De retro-wielen zijn niet wat je normaal gesproken verwacht onder een modieuze SUV, maar om eerlijk te zijn zou iets anders de Defender alleen maar uit z'n element halen. Verder is het exterieur aangepakt met een exclusieve zwarte kleur, chromen koplampen, een nieuwe voorbumper met speciale dagrijverlichting en een motorkap waar de tekst Land Rover in vervangen voor het uitschrijven van 'Kahn'. Maar dat is nog niet alles. Extra stoer wordt de Kahn Defender ook door hier en daar gaaswerk van roestvrij staal, treeplanken en een X-Lander-grille.

Mannelijk versus chic
In het interieur ging Kahn pas echt los, waarbij het oog voor detail ongekend hoog ligt. Neem bijvoorbeeld de zwaar geprofileerde sportzetels van het merk GTB, omzoomd met ogenschijnlijk centimeters dik leder. Ook bijzonder is de
speciale klok van Churchill dat Kahn bijna steevast toepast in zijn creaties. Tot slot trakteert het interieur van deze zwaar versierde Defender op een lederen instrumentenpaneel, aluminium pedalen en luxe interieurlijsten. Dit alles onder het mom van 'masculien van buiten, ultra-chic van binnen'.

Ook voor 5-deurs uitvoering
Enthousiast, maar bezit je de 5-deurs uitvoering van de Defender? Geen probleem. Kahn levert de hier beschreven goodies ook op dat model. Hun speciale divisie 'Chelsea Truck Company' verkoopt het tuningprogramma voor de Defender zowel kant-en-klaar als in afzonderlijk onderdelen.

Gerelateerde artikelen

Vandaag rolde de laatste Land Rover Defender van de band

Autonieuws
Vandaag rolt de laatste Land Rover Defender van de band
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'

Autonieuws
Hebben: Land Rover Defender uit James Bond 'Spectre'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.