Tuning & styling

Gemballa GTP 720 zet supercars het rood op de kaken

Met de komst van de Panamera werd direct een tuningsobject gecreëerd. En jawel, de meest bizarre vermogens werden uit de lage, vierdeurs Porsche geperst. Maar slechts weinig zijn daarin zo succesvol geweest als Gemballa. Als opvolger van de GTP 700 presenteert die tuner nu de GTP 720. Drie keer raden hoeveel vermogen de auto heeft?

Herinner je de 338,8 km/h snelle Gemballa GTP 700 nog? Wij wel, want zulke snelheden zijn voor weinig auto's weggelegd. Laat staan een vierdeurs sedan. Toch kan het nog sneller. Want dat bewijst de nieuwe GTP 720. Zoals je waarschijnlijk al wel door had geeft het getal in de modelnaam het vermogen van de nieuwe Gemballa aan. Dus de vraag of de GTP 720 snel is, is als vragen of smurfen blauw zijn. We zetten de cijfers even voor je op een rijtje. Van 0 naar 100 km/h in 3,2 seconden, 200 km/h is na 9,7 seconden bereikt en 300 km/h, want dat haalt hij met gemak, staat na 26,4 seconden op de klok. Wanneer de GTP 720 het verliest van de luchtweerstand. Pas bij 340 km/h. Maar enkel door ingrijpen van hemzelf; de GTP 720 is namelijk op deze top begrensd. Met een reden, want anders kan Gemballa de veiligheid niet garanderen. Het schoeisel waarop de GTP 720 staat is niet (langdurig) bestand tegen nog hogere snelheden.

Record brekend
Met deze cijfers vers in het geheugen gegrift, komt de claim dat de GTP 720 direct twee records op zijn naam heeft geschreven. Zo is de blauwwitte Panamera de snelst accelererende auto van zijn gewichtscategorie. De tweede titel die de auto volgens Gemballa draagt is die van de snelste Panamera rond de Sachsenring. Hij ronde dit af in 1:37.08 minuten. Dat is sneller dan bijvoorbeeld een Mercedes-Benz SLS AMG, BMW M3 GTS en de Nissan GT-R. Respect, al zijn we erg benieuwd hoe de GTP 720 het aflegt tegen 'Moby Dick'.

Gerelateerde artikelen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gemballa presenteert 700 pk sterke Porsche Panamera in Essen

Tuning & styling
Gemballa presenteert 700 pk sterke Porsche Panamera in Essen
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.