Tuning & styling

Rinspeed Porsche 997 ´Gullwing´

Porsche-tuner Rinspeed heeft een nieuwe en exclusieve look voor de Porsche 911 (997) ontworpen en ontwikkeld. Of het nu gaat om de Carrera, Carrera S of Cabriolet, het past op alle modellen.

De originele voorbumper van de Porsche 911 wordt geaccentueerd door een voorspoilerlip. Deze voorspoiler zorgt niet alleen voor een krachtiger front maar ook voor meer neerwaartse druk op de voorwielen. De zijskirts laten de 911 langer en lager lijken. De vaste achterspoiler zorgt nu ook bij lage snelheden voor meer neerwaartse druk en bovendien voor een sportievere look. Net als onder de voorbumper is ook onder de achterbumper een spoilerlip gemonteerd. Het geeft tevens de mogelijkheid om extra ruimte te creëren voor de dikke uitlaatpijpen. Deze uitlaatpijpen zijn de enig zichtbare verwijzing naar het compleet nieuwe uitlaatsysteem dat Rinspeed ontwikkeld heeft.
 
Vleugeldeuren
Geheel volgens de heersende trend heeft Rinspeed de deuren zo gemaakt dat deze naar boven scharnieren. Hierdoor heeft Rinspeed de naam ´Gullwing´ ook aan de auto meegegeven. De vleugeldeuren staan garant voor veel bekijks wanneer je in- of uitstapt.
 
Onderstel
Rinspeed levert speciaal voor de 911 een 18 of 19 inch lichtmetalen velg. Achter zien we banden in de maat 315/25 R19. De brede sloffen maken met name de achterkant extra dik. Om de auto nog een stukje verder te verlagen levert Rinspeed sportveren. Hiermee komt de 911 nog 25 mm dichter bij het asfalt te liggen. Als extra kunnen ze nog schokdempers leveren die in hoogte en stijfheid te verstellen zijn. Deze werken ook in combinatie met het PASM-systeem van Porsche.
 
Interieur
Het interieur kan geheel naar wens worden aangekleed. Leer, carbon en aluminium is in diverse soorten leverbaar. Naar wens kan Rinspeed alles op maat leveren.

Gerelateerde artikelen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.