Tuning & styling

Hamann geeft voorproefje van BMW M4 GT3

Het prestigieuze DTM-kampioenschap, waar een M4-afgeleide de honneurs voor BMW waarneemt, kent duizenden aanhangers en daar springt Hamann slim op in met zijn nieuwe creatie, die een indruk geef van een eventuele BMW M4 GT3.

Een DTM-auto zoals de BMW M4 DTM is enkel optisch gestoeld op de 4-serie Coupé. Onderhuids heeft zo'n racer nog maar weinig gemeen met de straatversie. Dat neemt echter niet weg, integendeel zelfs, dat de monsterlijke uitstraling van een DTM-auto kan rekenen op veel kloppende autoharten. Echter voor op de openbare weg is zo'n immens brede koets maar wat lastig te manoeuvreren en bovendien illegaal. Hamann gaat daarom voor de gulden middenweg met de M4, waarbij het veel gebruikmaakt van uit carbon opgetrokken aerodynamica en wat de auto ook daadwerkelijk lichter maakt.

Enorme vermogensstijging
Maar de optische aanpassingen zijn niet enkel show en no go. Nee, onder de motorkap zijn de Duitsers aan de slag gegaan om meer vermogen uit de 3.0 liter twinturbo te peuteren. Het resultaat is een vermogenstoename naar 517 pk en maar liefst 700 Nm. Dit is bewerkstelligd door een speciale motor-module aan te sluiten. Hoe dit echter precies te werk gaat is helaas niet bekend, maar met de behaalde cijfers nemen wij dat voor lief.
Om ervoor te zorgen dat al deze pk's en Nm's tot hun volledige potentie gebruikt kunnen worden is het onderstel aangepast voor, volgens de tuner, betere rijeigenschappen. Tegelijkertijd zijn de fabrieksvelgen gewisseld voor 21 inch metende exemplaren, omringt door Vredestein Ultrac Vorti R die extra hard in het asfalt bijten.

Oplichtend logo
Om de bestuurder continu kenbaar te maken dat hij in een creatie van Hamann zit zijn er kleine aanpassingen gedaan aan het interieur. Zo zijn de pedalen zwart geanodiseerd en zie je wanneer je het portier opent een geprojecteerd logo van Hamann op het asfalt.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.