Tuning & styling

BMW M3 flink sterker na kuur van Kaege

Met de introductie van de vijfde generatie M3 keerde BMW M weer terug naar de fameuze zes-in-lijn. Van acht naar zes cilinders en van vier naar drie liter, maar dankzij twee turbo's is meer vermogen dan voorheen. En dat moet je uitbuiten, vindt tuner Kaege.

Af-fabriek komt de BMW M3 met 431 pk en 550 Nm. Genoeg om minstens driekwart van het actieve wagenpark volledig zoek te rijden. Maar waarom daar niet pak 'm beet viervijfde van maken als dat relatief eenvoudig gerealiseerd kan worden? Best goede vraag eigenlijk en de tuner Kaege ving deze toegeworpen handschoen maar al te graag. Want de 3.0 liter zes-in-lijn met dubbele turbo's heeft volgens hun nog wel wat ademruimte over. Daarom zijn ze gaan sleutelen geslagen en voilà; tegen een niet genoemde meerprijs is de nieuwe M3 te verkrijgen met 517 pk en 700 Nm. Indien gewenst monteert Kaege meteen 20 inch BBS-velgen met daaromheen Michelin Pilot Supersport. En om de ruimte tussen de wielkast en het loopvlak van de band te elimineren is er een verlagingsset te bestellen die de koets 20 millimeter doet zakken.

Ook voor M4
Aan het interieur is ook gedacht. Zo kan je ervoor kiezen om de stoelschalen uit carbon op te trekken. Volgens de Kaege heeft dit nog een functie ook, namelijk 'het bieden van een betere steun voor de nek'. Kolder natuurlijk, maar exclusief staat het zeker, samen met de rest van het carbon in het interieur. Nog meer goed nieuws? De Duitsers leveren al deze opties eveneens voor de M4.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen

Autonieuws
BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.