Tuning & styling

BBR heeft opvoerkit voor nieuwe Mazda MX-5 al klaar

Kennelijk is er een significante markt voor een snellere MX-5, maar Mazda vertikt het om daaraan gehoor te geven. Ook de nieuwe, nog te lanceren generatie schopt het waarschijnlijk niet verder dan 165 pk. Maar gelukkig is er de Engelse tuner BBR.

Dat de nieuwe Mazda MX-5 vlotter is dan zijn voorganger kan haast niet anders. Hij is immers 100 kilogram afgevallen. Met welke krachtbron de auto wordt geleverd is nog steeds onzeker. Zeer waarschijnlijk is dat de 2.0 liter SkyActiv-benzine die ook in de Mazda3 en CX-5 beschikbaar is. In die modellen produceert deze atmosferische viercilinder-benzine 165 pk, en het ziet er niet naar uit dat Mazda de nieuwe MX-5 meer dan dat gaat geven. Een lager wagengewicht is al een mooie opsteker en Mazda heeft immers tot dusver nooit gehoor gegeven aan de schreeuw om een hoger vermogen. Iets waar BBR vast niet rouwig om zal zijn, want dat betekent meer kans op een dik gesmeerde boterham voor het bedrijf.

Authentieke motortuning
Sterker, BBR heeft de klus naar eigen zeggen al zo goed als geklaard. Want nu al, ruimschoots voor de marktlancering, kunnen geïnteresseerden zich bij de tuner melden voor een opvoerkit voor de nieuwe MX-5. Het vermogen dat te behalen valt bedraagt minstens 200 pk en dat zonder het inschakelen van een turbo of supercharger. Er zit dus nog meer in het vat als er alsnog een beroep wordt gedaan op de kwaliteiten van dergelijke externe hulpmiddelen.

Gerelateerde artikelen

From Russia with love: Mazda MX-5 Ice Race 2014

Reportages
Dwars!
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda MX-5 trouw aan het origineel

Autonieuws
Hier is de nieuwe Mazda MX-5
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.