Tuning & styling

Caractere ruigt Range Rover Sport op

Beauty is in the eye of the beholder. Toch gaan sommige tuners zo flink te keer dat dit gezegde gewoonweg niet meer toepasbaar is. Gelukkig is Caractere Exclusive er hier niet één van. Hun laatste modificatie is voor de Range Rover Sport, die gerust als stijlvol te boek mag staan.

Caractere Exclusive, de prestigedivisie van de Belgische tuner buiten het gewone programma om, kiest graag voor een samenwerking met Duitse merken zoals Audi en Porsche. Maar heus niet altijd kostbare modellen worden onder handen genomen. Ook massaal geproduceerde straatauto's krijgen de aandacht.
Tijd om de westerburen weer eens te bezoeken. De Range Rover Sport is de tweede niet-Duitse auto die Caractere heeft opgekalefaterd, want de Evoque is de revue al eens gepasseerd. Nou vinden wij het design van de fabrieks-af geleverde Range Rover Sport al goed te pruimen, maar ook dit visuele pakket oogt alleraardigst. Het maakt de Engelsman stoerder zonder subtiliteit uit het oog te verliezen.

Offroader
Opvallend is vanzelfsprekend de voorbumper. Die is flink wat breder en onderaan, in het midden, is een grote stootplaat aanwezig voor een ruiger uiterlijk. Meer naar de zijkanten, in de luchtinlaten, is LED-dagrijverlichting geplaatst. Daarachter komen we verbrede wielkasten tegen. Deze herbergen 22 inch velgen met een grafieten afwerking, inmiddels een handelsmerk van Caractere. Natuurlijk is achteraan de standaard bumper eveneens vervangen, met een vergelijkbaar uitziende stootplaat waarin aan weerszijden grote uitlaten pronken. Als we onze blik naar boven richten zien we een spoiler in het verlengde van het dak. Al deze onderdelen zijn opgetrokken uit polyurethaan en moeten nog van een prijskaartje worden voorzien.

Gerelateerde artikelen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen

Spyshots
Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.