Tuning & styling

Sportieve Mercedes B-klasse van Brabus

Krachtige motortuning, elegante en sportieve accessoires, lichtmetalen wielen, een verlagingskit en meer sportiviteit, dat is de Mercedes B-klasse van Brabus.

Brabus staat bekend om de uitgebreide tuningspakketten voor Mercedes-modellen. De Duitse tuner maakt daarbij voor de B-klasse geen uitzondering. Een Brabus B-klasse kan in ieder geval niet onopgemerkt voorbij komen. Een speciaal ontworpen voorspoiler wordt aan de originele bumper bevestigd en kan desgewenst worden voorzien van dubbele mistlampen. De zijkant wordt optisch verlengd en verlaagd door een set zijskirts. Optioneel zijn de zijskirts te voorzien van LED-lampjes die de omgeving van de auto verlichten wanneer de deuren worden geopend. Aan de achterkant zien we niet alleen een sportievere bumper maar ook een spoiler op de achterklep. Onder de bumper door steken twee dikke uitlaatpijpen. Volgens Brabus is het uitlaatsysteem ontwikkeld op de testbank en zorgt het voor een diepe en sportieve sound.
 
Interieur
De sportieve trend is ook in het interieur doorgetrokken. Daar zien we een sportstuur en veel aluminium. De instaplijsten, pedalen, handremhendel en versnellingspook zijn ook van aluminium voorzien. Wanneer je als klant geen keuze kunt maken uit de bekledingssoorten die Mercedes levert dan kan Brabus aan nagenoeg alle wensen tegemoet komen. Dat geldt ook voor multimediaoplossingen. Internet, TV, DVD of gewoon een schitterend klinkend audiosysteem behoren tot de mogelijkheden.
 
Dieseltuning
Om het niet alleen bij een sportief uiterlijk te laten hebben de technici van Brabus ook het nodige gedaan aan de rijeigenschappen en motor. De standaard veren kunnen worden vervangen door Brabus-veren die de auto 30 mm lager maken. Lichtmetalen wielen in 17 en 18 inch staan standaard op het programma. De dieselmotoren van de B-klasse kunnen door Brabus worden getuned. De B 180 CDI heeft standaard 109 pk vermogen maar kan door Brabus worden getuned tot 143 pk. Het koppel stijgt van 250 tot 300 Nm. In 9,9 seconden bereikt de B 180 CDI de 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 193 km/h. De B 200 CDI krijgt 50 pk meer vermogen en een koppel van 350 Nm. De sprint naar 100 km/h wordt in 8,4 seconden afgelegd en bereikt een topsnelheid van 215 km/h. Een bijkomend voordeel van de tuning is dat het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen gelijk blijft aan de die van de standaard versies.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.