Tuning & styling

Hamann Range Rover Sport toont geen genade

Men neme een grote SUV, van in dit geval Range Rover, en voegt aan de Britse luxe een flinke partij Duitse spiermassa toe. Spuit de koets in een sinistere kleur, en je wat je hebt is de Hamann Range Rover Sport. Deze brute machine laat niet met zich sollen.

Een Range Rover Sport zal vrijwel iedereen als auto van formaat beschouwen. Maar dat is voordat men de creatie van Hamann heeft aanschouwd. Met een widebody-kit is de breedte flink toegenomen met maar liefst 12 centimeter! Dit is ook nodig, want de wielkasten herbergen 22 of 23 inch velgen, die niet minder dan 11 inch breed zijn. De bumpers zijn rondom eveneens opgedikt waardoor hij dreigender aandoet. Achteraan halen de vier in het zwart afgewerkte uitlaatpijpen het laatste beetje speelsheid weg uit het uiterlijk. Deze Range Rover kent geen humor, enkel furiositeit.

Helleveeg
Door alle chromen glans weg te nemen is het geheel ijzingwekkend te noemen. De donkere kleur komt op meerdere onderdelen terug zoals de immense velgen, het dak, de geblindeerde ramen en afwerkingen zoals de handgrepen. In combinatie met de donkergrijze lak op de rest van de carrosserie schuif je liever snel over naar de rechterbaan als dit monster in je achteruitkijkspiegel komt aanstormen.

Licht in de duisternis
Met alle aanpassingen aan de buitenkant is de pot bijna leeg, maar niet voordat het interieur met rust is gelaten. Echter zijn de aanpassingen aldaar dan weer erg bescheiden. Het betreft slechts andere vloermatten en pedalen van zwart geanodiseerd aluminium. Om het duistere imago iets op te lichten is er bij de dorpels LED-verlichting gemonteerd en beschikt de SUV over nieuwe dagrijverlichting.

Gerelateerde artikelen

Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen

Spyshots
Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.