Tuning & styling

TechArt durft wel bij tunen nieuwe Porsche 911 Targa

Een icoon tunen is altijd riskant. De één juicht het toe, de ander verafschuwt het. TechArt doet dit evenwel al jaren door verscheidene Porsches de werkplaats in te sturen. Hun nieuwste creatie is voor de 911 Targa, maar of dit één van hun betere is?

TechArt kan buigen over een schat aan ervaring in het modificeren van de Porsche 911 en Porsches in het algemeen. Veelal is dat de creaties aan te zien, maar TechArt's visie van de ultieme 911 Targa weet ons niet meteen te raken. 

Scheve schaats 
Het begint helemaal niet slecht, want zoals altijd zijn de aerodynamische aanpassingen niet vergeten. Helemaal vooraan steekt een carbon splitter uit onder de voorbumper. Een klein stukje naar boven is het composiet weer te vinden, ditmaal gebruikt om de lucht te geleiden over de motorkap. Aan de zijkant van de nieuwe 911 Targa zijn enkel de spiegelkappen vervangen door carbon en zijn de skirts opgedikt. Verder is achteraan het carbon van de spiegels en splitter weer te vinden middels een bescheiden diffuser. Hierboven prijkt dan weer een opvallende modificatie, en dan doelen we niet eens zozeer op de felgele fluorescerende lak. Nee, we hebben het over de achterlichtunits. Die kregen namelijk een soort Lexus-look. Je moet er van houden, maar volgens ons is TechArt hiermee iets te ver doorgeslagen. Gelukkig hoeft niets en mag alles. Smaakvol zijn dan wel weer de 20 of 21 inch velgen. 

Hoog contrast
Afijn, ieder zijn meug. Dus laat je vooral door ons niet weerhouden. Idem dito wat betreft het schreeuwende interieur. Het fluorescerende geel komt hier rijker terug en zorgt in combinatie met het zwarte leder en het carbon voor een contrast waar je u tegen zegt. Let ook eventjes op het stuurwiel, waarvan de bovenste rand uit carbon is opgetrokken. Aan oog voor detail ontbreekt het TechArt niet. 

Liftsysteem
Technische veranderingen zijn er ook nog. Zo ligt de 911 Targa dichter bij het asfalt door een verlagende vering. Deze ingreep kan evenwel mogelijk voor problemen geven in het dagelijkse verkeer, bijvoorbeeld het nemen van drempels. Voor wie graag het zekere voor het onzekere neemt biedt TechArt zodoende een hydraulische vering, die de vooras maximaal 45 millimeter kan liften na een druk op de knop. Meer vermogen lijkt (vooralsnog) niet tot de mogelijkheden te behoren, maar meer beleving wel dankzij een in eigen huis ontwikkelde sportuitlaat.

Gerelateerde artikelen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.