Tuning & styling

Spofec kiest Rolls Royce Wraith als waardige opvolger

Novitec behoeft geen introductie meer. Hun niche-afdeling Spofec daarentegen kan gerust nog wat naamsbekendheid gebruiken. Deze afdeling, die zich speciaal richt op Rolls-Royce's, is immers amper een maand oud. Desalniettemin weet het wel raad met de Wraith.

Dat alle divisies van Novitec snelheid hoog in het vaandel hebben staan is publiekelijk bekend. Het is dus niet verwonderlijk dat de Rolls-Royce Wraith van Spofec niet zonder extra pit onder de kap van eigenaar wisselt. De standaard 593 pk en 780 Nm uit de 6.6 liter V12 zijn verouderde waarden; nu slaat de vermogensmeter uit tot 717 pk en 986 Nm. Hierdoor is de sprint naar 100 km/h in 4,2 seconden geklaard. De top is door het blijven zitten van de begrenzer onveranderd gebleven, waardoor die op een gemakkelijk haalbare 250 km/h blijft steken.

Op scherp
Waar al dit extra vermogen vandaan komt blijft gissen. Spofec meldt namelijk alleen dat de Wraith een nieuw uitlaatsysteem heeft. Hierdoor krijgen de uitlaatgassen van de Rolls een betere doorstroming en is de klanktoon veel sportiever. Eigenschappen die de beleving tijdens het snelle stuurwerk ongetwijfeld flink zullen opkrikken. Voor een betere wegligging is de koets met 40 millimeter te verlagen na een simpele druk op de knop. Ook geen overbodige luxe gedurende dit soort praktijken zijn goede remmen. Spofec monteerde daarom keramische remschrijven. Ondanks dat deze bovendien 38 kilogram lichter zijn dan de originele exemplaren is de Wraith nog altijd een zwaargewicht.

Smaakvolle styling
Al deze technische aanpassingen moesten uiteraard weerspiegelen in het uiterlijk, maar verwacht (gelukkig) geen Mansory-perikelen. Zo zijn eigenlijk enkel de fabrieksvelgen vervangen door gigantische 22 inch lichtmetaal en hangen er andere bumpers rondom. Als finishing touch dient de stijlvolle uit koolstofvezel opgetrokken achterspoiler. Voor de individu die graag gezien wil worden is er de mogelijkheid voor een optionele matte wrap.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce Wraith gaat ver over de drie ton

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith gaat ver over de drie ton
> Artikel lezen

Schitterende beelden Rolls-Royce Wraith

Fotogalleries
Schitterende beelden Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd

Autonieuws
Dakloze Rolls-Royce Wraith bevestigd
> Artikel lezen

Open Rolls-Royce Wraith duurt nog even

Autonieuws
Open Rolls-Royce Wraith duurt nog even
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé mag buitenspelen

Spyshots
Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé doet eerste testritjes
> Artikel lezen

Mansory maakt een groenchromen bolide van je Rolls-Royce Wraith

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.