Tuning & styling

G-Power knalt M3 en M4 naar 325 km/h!

De BMW M3 en M4 zijn veel aangegrepen auto’s door tuners wereldwijd. Maar soms hoeft een tuner niet ver van huis te kijken voor goed materieel. Zo is het Duitse G-Power al jarenlang BMW’s aan het modificeren, met prachtige resultaten. De nieuwe generaties M3 en M4 moesten natuurlijk niet ontbreken.

‘Zo snel als een Ferrari!’ Zo luidt G-Power het persbericht in, dus ga er maar eens goed voor zitten. Deze Duitse tuner is niet van opvallende bodykits of felle kleuren. G-Power doet hun naam eer aan en schroeft bij elk project het vermogen flink omhoog. Ditmaal zijn de nieuwe M3 en M4 de werkplaats in gerold, om eruit te komen met maar liefst 520 pk en 700 Nm! Dit is een verdienstelijke toename van 89 pk en 150 Nm. Als je het gaspedaal intrapt zullen de wetten der natuur je stoppen bij een geschatte 325 km/h. Ook dat is een flink stuk hoger dan de standaard 280 km/h indien er is gekozen voor het M Driver’s Package.

Techneuten
Maar hoe heeft G-Power de topsnelheid zo ver weten te verleggen? Nou, daar is verrassend weinig voor nodig. Ze hebben enkel een nieuwe microprocessor geplaatst, genaamd Bi-Tronik 5 V1. Daarnaast zijn ze in de elektronica gaan spitten om een hogere efficiëntie te behalen. Als laatst is er een V-Max toename opgenomen in het pakket. Hiermee kan je zelf een vooraf ingestelde topsnelheid bepalen, maar wij geven toestemming om deze uit te laten staan. Hoe geweldig is het om met je 'nederige' BMW Ferrari’s op de hielen te zitten! Als laatst staat er de prijs vermeld, maar je hoeft niet te schrikken. Het modificeren kost namelijk slechts € 3.451,-. Gezien wat je er voor terug kijkt is het in onze ogen veel waar voor je geld.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.