Tuning & styling

Vilner gaat los op Audi RS 6 Avant

Behoefte aan een RS 6 Avant die anders is dan andere? Audi Exclusive reikt een helpende hand graag toe. Via tuner Vilner is dit ook mogelijk en tegen een extraatje stopt dit Bulgaarse bedrijf ook nog eens een stevige 140 paardenkrachten toe.

Vilner heeft als specialisme het op maat maken van uiteenlopende auto-interieurs. Zelden wordt het basisdesign veranderd maar er komen wel veel fijnzinnige materialen aan te pas. In het bijzonder heeft Vilner een zwak voor leder en alcantara. Ook binnenin deze Audi RS 6 Avant wordt dat zichtbaar duidelijk. Er zijn amper nog panelen aan boord die niet zacht en exclusief aanvoelen. Persoonlijk vinden wij vooral de zwarte dakhemel van alcantara prachtig. Zelfs de zonnekleppen en de binnenspiegelbehuizing nam Vilner mee. Schenk ook even aandacht aan de blauwe gordelriemen. Zonder vulgair te zijn contrasteren ze fraai met het maagdelijk witte leder van de zetels.

700 pk
Onder de kap speelt Vilner een tikkeltje vals. De credits voor het gestegen vermogen komen eigenlijk de motormeesters bij RaceChip Germany toe. Zij zijn daadwerkelijk verantwoordelijk voor het gestegen vermogen van 560 naar 700 pk. Idem dito wat betreft de toegenomen trekkracht tot 890 Nm. Dat was 700 Nm. Hoe snel de RS 6 Avant hiervan is geworden hadden we graag laten weten, maar helaas doet Vilner hier geen uitspraken over. Schatten dan maar? Wij mikken op een knaltijd van 3,5 seconden.

Gerelateerde artikelen

Exclusieve autotest | Audi RS 5 TDI Concept

Autotests
Audi RS5 TDI Concept
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi Exclusive RS 4 Avant wil specialer zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.