Tuning & styling

Audi TT van B&B gaat de strijd aan met TT RS

De lak van de nieuwe Audi TT is nog maar net droog of tuner B&B heeft al een tuningkit voor het model klaarliggen. Schijnbaar moeiteloos wordt er 360 pk bereikt, wat meer is dan de TT RS van de vorige generatie.

Een compacte coupé met veel vermogen staat vrijwel altijd garant voor rijplezier. De nieuwe Audi TT is daarom een perfecte basis moet het Duitse BB Automobiltechnik hebben gedacht. Maar liefst vier tuningpakketten heeft het bedrijf op de plank liggen. Allemaal op basis van de 310 pk sterke TTS zou je denken, want dat is de krachtigste variant af fabriek. Maar niets is minder waar. Heel verrassend baseert B&B de vermogensupgrades op basis van de lichtste TT-motorisering. Af fabriek is die goed voor 230 pk.

TT RS prestaties
Waarom B&B de instapper van het TT-programma heeft genomen is een raadsel. Wellicht doet het er ook niet toe, want het gaat immers om het eindresultaten. En die spreken voor zich. Het toppakket heeft een vermogen van 360 pk en het koppel is ook flink opgepompt naar 500 Nm. Met deze cijfers op zak weet B&B de nieuwe TT sterker te krijgen dan de vorige generatie TT RS! Deze moest het namelijk doen met 340 pk en 450 Nm. En dat met een cilinder extra. Toch is de 'oude' TT RS nog altijd ietsje sneller met een sprint naar 100 km/h in 4,6 seconden. Een maximaal getunede TT van B&B doet hier twee tiende langer over. De spurt naar 200 km/h staat evenwel al na 17,4 seconden op de teller. Ook is de topsnelheid hoger dan dat van de RS, namelijk 250 versus 276 km/h voor de B&B TT.

Kostenplaatje
Prestaties als deze mogen natuurlijk gezien worden. Dus zijn er achteraan dubbele uitlaatpijpen met een doorsnede van maar liefst 100 mm te vinden. De velgen zijn ook omgewisseld en meten onder de TT van B&B een stevige 20 inch. Achter de velgen zijn grotere remschijven gemonteerd om het extra vermogen te compenseren. Wellicht wat opvallend zijn de stickers aan weerszijden met de aanduiding van het model. Maar er is nog één belangrijk punt niet vermeld, de prijs. Indien voor het krachtigste pakket wordt gekozen moet je € 9.950,- overhandigen.

Gerelateerde artikelen

Visueel verlekkeren aan de Audi TT en TTS

Fotogalleries
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.