Tuning & styling

Ordinair feestbeest: Vorsteiner BMW GTRS4

Het Amerikaanse Vorsteiner bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden met een speciaal extraatje. Al is een verkleinwoord bij de GTRS4 eigenlijk allesbehalve op zijn plaats.

Liefst 10,2 centimeter aan de voorzijde en bijna 18 centimeter aan de achterzijde. Zoveel breder laat de GTRS4 het hangen ten opzichte van de originele BMW M4. Vorsteiner liet zich helemaal gaan bij de totstandkoming van deze Beierse bruut: van digitale 3D rendering, via laser cut-technologie en een heus kleimodel, tot dit carbon-rijke en ultra-brede feestbeest. Als vanzelfsprekend hoort hier natuurlijk dito schoeisel onder en daarom monteerde de tuner het breedste rubber dat Pirelli kon leveren. Achter is de voetprint rondom een 20 inch velg maar liefst 345 millimeter breed.

M5-power
Zo veel rubber is overigens geen overbodige luxe, want de achterwielen krijgen de razernij van een opgepompte 3.0 liter zes-in-lijn te verduren. Na het inschakelen van de motormeesters van ESS vuurt de dubbele geblazen zescilinder 550 pk op de krukas. Op 10 pk na het vermogen van de M5 met V8-biturbo. Verder is de Vorsteiner GTRS4 zoal nog bedeeld met een aangepaste ophanging van KW, krachtige ankers van Brembo en een uitlaatsysteem met 90 millimeter grote blaaspijpen.

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner maakt van M3 en M4 een GTS-look-a-like

Tuning & styling
Vorsteiner maakt van M3 en M4 een GTS look a like
> Artikel lezen

Monsterlijk breed: Vorsteiner M3 GTRS3 Widebody

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Mannhart knalt BMW M235i naar M4-territorium

Tuning & styling
Mannhart knalt BMW M235i naar M3-territorium
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé officieel

Autonieuws
In detail: BMW M3 Sedan & M4 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.