Tuning & styling

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

In onze autotest bestempelen we de Alfa 4C als een mini-Ferrari. Als het aan de mensen bij Lazzarini Design ligt blijft het niet bij dit spontane koosnaampje. Zij willen namelijk niets liever dan een Ferrari-V8 achterin de 4C lepelen.

Vraag ons niet hoe het kan, maar Lazzarini Design zal vast uitgedokterd hebben hoe het een 4.3 liter grote V8 van Ferrari in het nogal compacte motorcompartiment van de 4C aan de praat krijgen. Sterker, er zou zelfs nog ruimte zijn voor twee turbo’s. Deze worden door Hennessey aangeleverd en wanneer deze Amerikaanse tuner erbij wordt gehaald weten de kenners genoeg. Dit wordt een monsterlijke machine!

Ziek snel
Niets is daarmee te veel gezegd, want Lazzarini Design schat zo in dat de toepassing van dubbele turbo’s op de gebruikte Ferrari-V8 tot een hoogte kan komen van 750 pk en een koppel van 720 Nm. Ongelofelijk, maar hopelijk snel waarheid. Dit is namelijk drie keer zoveel als het origineel die de spurt naar 100 km/h al in een verdienstelijke 4,5 seconden afraffelt. De versie van Lazzarini zou dit in 2,7 seconden klaarspelen en voor de quarter mile (van 0 naar 400 meter) geeft het bedrijf een tijd van 9,5 seconden op. Daar sta je dan met je miljoenen kostende LaFerrari, P1 of Koenigsegg One:1…
Nu moet de Lazzarini 4C eerst nog realiteit worden natuurlijk en als het zover is zal ook deze geen koopje zijn. Maar met een richtprijs van tweeënhalve ton valt een gemene glimlach door de toekomstige eigenaar ongetwijfeld lastig te onderdrukken zijn bij het stoplicht.

Gerelateerde artikelen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.