Tuning & styling

SEMA Show 2014 Las Vegas

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

What happens in Vegas stays in Vegas! Vaak is dat verstandig inderdaad. Maar er zijn van die gebeurtenissen waarvan de ganse wereld gewoonweg mee moet genieten. De jaarlijkse SEMA Show, het Amerikaanse equivalent van onze Essen Motor Show, is er daar een van. Daarom, in het bijzonder voor de fanaat van allerhande autotuning, de beste rock and roll acts vanuit Viva Las Vegas!

Chevrolet COPO Camaro

N01: Chevrolet COPO Camaro

Helaas alleen voor racende stervelingen, deze Chevrolet COPO Camaro. Maar wat een apparaat! Speciaal gebouwd om deel te nemen in de Amerikaanse NHRA Stock Eliminator en Super Stock dragrace-competities en te verkrijgen met monsterlijke krachtcentrales.

Chevrolet Colorado Performance Concept

N02: Chevrolet Colorado Performance Concept

Geen Amerikaanse autoshow zonder pick-ups. Voor de SEMA sloeg Chevrolet de handen ineen met pro-motorcrosser Ricky Carmichael. Deze Colorado is het resultaat.

Ford Mustang RTR

N03: Ford Mustang RTR

De wereld mag dan in afwachting zijn van een af-fabriek verkrijgbare Mustang SVT, driftkoning Vaughn Gittin Jr. is Ford maar mooi eventjes voor met een eigen bruut. Dit is zijn nieuwe Mustang RTR, liefst 725 pk sterk en panklaar om de mooiste tekeningen met rubber te maken.

Scion Targa FR-S

N04: Scion Targa FR-S

Als Toyota het niet doet, doet iemand anders het gelukkig wel. Scion, een dochtermerk van de Japanse gigant, maakt ons blij met een krachtigere, geblazen versie van de GT86, in Amerika FR-S geheten. En het is nog een knappe targa ook!

Mercedes-Benz RENNtech Party DJ Van

N05: Mercedes-Benz RENNtech Party DJ Van

Tuning en techno, een muziekstroming dat zijn oorsprong heeft in Duitsland en Amerika, is een veelgehoord huwelijk. Niet verwonderlijk dat Mercedes-Benz deze insteek verkoos voor wat extra aandacht.

Lexus NX 200t F Sport

N06: Lexus NX 200t F Sport

De Lexus NX-serie heeft niet veel nodig om op te vallen, zou je denken. Zeg dat maar eens tegen 360 Elite Motorworks. Gehuld in een markante bodykit, een dito lak en potige 21 inch velgen schreeuwt deze NX 200t het van de daken.

Kia Sedona Mobile Bar

N07: Kia Sedona Mobile Bar

Wie ooit een autobeurs heeft aangedaan, weet dat het er behoorlijk warm kan zijn. Met deze Kia Sedona is een verkoelend drankje nooit ver weg. Deze mobiele bar heeft alles bij zich om de dorst te lessen: van een professionele biertap tot een juke-box voor een achtergrondmuziekje.

Ford Formula DRIFT Transit

N08: Ford Formula DRIFT Transit

Op de SEMA is niets te gek. Deze Ford Transit met een nogal pretentieuze naam is dan ook van harte welkom. Om het ontstane enthousiaste meteen maar iets te temperen: deze bus laat zich lastig dwarsgooien en is 100% bedoeld als servicewagen. Sportvering en een dito uitlaat heeft 'ie dan wel weer.

Lexus RC F by Gordon Ting & VIP Auto Salon

N09: Lexus RC F by Gordon Ting & VIP Auto Salon

De SEMA Show mag dan een Amerikaans autofestijn zijn, de Aziaten laten zich er niet kennen. Zie dit monster, gebaseerd op de Lexus RC F. Van zichzelf al een beest met 450 pk sterke V8. Deze heeft een NOS-systeem aan boord. Of beter gezegd: lachgas!

Volkswagen Beetle R-line Rauh-Welt Begriff

N10: Volkswagen Beetle R-line Rauh-Welt Begriff

Tanner Foust, wie kent 'm inmiddels niet. De rallycross-kampioen en medepresentator van Topgear USA bouwde samen met de Porsche-meesters van Rauh-Welt Begriff deze Beetle. Een beetje teleurstellend is dat er onderhuids niets gebeurde.

Toyota Tundra Chef Tim Love BBQ Edition

N11: Toyota Tundra Chef Tim Love BBQ Edition

Parkeer de Mercedes Metris Party DJ, de Kia Sedona Mobile Bar en deze Toyota Tundra bij elkaar en er valt een fuif te bouwen waar je ú tegen zegt. Deze mondvolle Tundra heeft daarvoor nog slechts één iets nodig: het laten aanrukken van vlees. En chef Tom Love als kok?

Chevrolet Suburban Premium Outdoors Concept

N12: Chevrolet Suburban Premium Outdoors Concept

Dé hype in Amerika is 'tailgaten', zeg maar picknicken vanuit de kofferbak. En Chevrolet speelt daar slim op in op de SEMA. De daarvoor gebruikte Subarban is zo'n kolos dat er een complete tafel en twee stoelen in kunnen verdwijnen. Premium, you know!

Toyota Camry Sleeper

N13: Toyota Camry Sleeper

Dat de Lexus RC F van zonet snel is, is boven elke twijfel verheven. Hoe anders is dat bij deze Toyota Camry. Een leek zou de uitdaging zo aangaan. Doe het niet! Wie de moeite neemt 'sleeper car' eventjes te googlen bespaart zich een pijnlijke deuk in het ego.

Ford Expedition by DUB Magazine

N14: Ford Expedition by DUB Magazine

Hier is iets goed misgegaan. DUB Magazine had de intentie om een 'stijlvolle en geraffineerde' Ford Expedition te showen, maar het resultaat is eerder louche. Tsja, dat kun je verwachten bij een ingebouwde radardetector, 26 inch(!) velgen onder een sterk verlaagde koets en zwaar getinte ruiten.

Toyota Sienna Remix

N15: Toyota Sienna Remix

De Toyota Sienna Remix is ideaal als drive-in disco. Kwestie van pal voor de deur zetten, op de knop drukken en voilà! De Sienna Remix heeft alles in huis voor een knalfeest: twee 40 inch schermen, vier subwoofers, 16 speakers en genoeg voor een spetterende lichtshow.

Kia Soul EV Smitten Ice Cream Combi

N16: Kia Soul EV Smitten Ice Cream Combi

Tussen al die rare types is deze Kia zowaar lief en schattig. Aan de hand van een soort jaren ’30 art-deco setting brengt de Soul Smitten Ice Cream Combi enige luchtigheid van andere aard op de SEMA Show. Dat deze traktatie maar mag smaken!

Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR

N17: Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR

Hebben we het bruutste voor 't laatst bewaard? Allicht wel. Dit is de nieuwe helleveeg van Ken Block, die ook al geen introductie meer behoeft. Old school van buiten, hypermodern van onderen. Liefst +850 pk sterk, 4x4-aangedreven en binnenkort te zien en te horen in Gymkhana 7. Wauw!

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers