Tuning & styling

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Novitec is een bekende tuner voor de exclusieve Italiaanse merken. De Tridente-afdeling, een directe link met de drietand van Maserati, heeft de goedlopende Ghibli onder zijn vleugels genomen. En nu is het tijd om hem uit te laten vliegen.

De Maserati Ghibli is een schot in de roos en de verkopen zorgen voor veel winst bij het Italiaanse merk. Novitec Tridente hoopt daarvan een graantje mee te pikken en zette zijn Maserati-specialisten aan het werk met dit als resultaat. Optisch opvallend braaf, maar onderhuids een echte Novitec.

Breed schoeisel
Laten we eerst de buitenkant behandelen. Subtiele onderdelen van vrijwel onbehandeld carbon zorgen voor een sportieve noot en tegelijk voor een aerodynamische body. Ook de 22 inch wielen mogen er zijn en de te kiezen smaken zijn: zilver, matzwart, titanium en gepolijst titanium. Verder is de vering onder handen genomen om een grotere bandenmaat te huisvesten zonder al veel in te leveren op het rijcomfort. Desalniettemin is de wegligging volgens Novitec Trident naar een hoger niveau getild door allerhande tweaks aan het onderstel en de montage van bijtgrage Pirelli P Zero’s. 

Dieselen
Veel verkochte Ghibil's heeft een dieselmotor in de neus en daarom hebben de Duitsers zich hierop gericht. De drieliter zescilinder krijgt een extra 47 pk en 80 Nm toegeschoven. Dat brengt het totaal op 322 pk en 680 Nm die worden geregeld door een automatische bak met acht versnellingen. Hiermee sprint hij in 5,6 seconden van stilstand naar 100 km/h. Dat is een verbetering van 0,7 seconden ten opzichte van het standaard model.
Daarnaast krijgt de 250 pk sterke diesel ook een upgrade die het vermogen naar 301 pk en eveneens 680 Nm brengt. Bij deze motorische aanpassingen wordt er gebruikt gemaakt van N-Tronic, wat inhoudt dat er een tijdelijke vermogensboost is. Het is een vergelijkbaar systeem als KERS, bekend uit de Formule 1.

Niemand buiten sluiten
Om de bezitters van benzinemotoren niet met lege handen achter te laten is er voor de twinturbo-V6 een nieuwe mapping om het vermogen op te stuwen. De krachtigste benzinemotor krijgt er 66 pk en 90 Nm bij. Het nieuwe vermogen komt hierdoor uit op 476 pk en 640 Nm aan koppel. De vierwielaangedreven Ghibli snelt hierdoor in 4,4 seconden naar 100 km/h.

Gerelateerde artikelen

Compressor voor MC Stradale van Novitec Tridente

Tuning & styling
Compressor voor MC Stradale van Novitec Tridente
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Novitec en Maserati GranCabrio: veel meer pk’s!

Tuning & styling
Novitec en Maserati GranCabrio: veel meer pk’s!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.