Tuning & styling

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

De Octavia vRS ligt nogal gevoelig bij ons. Die illustere letters 'RS' staan ergens voor waaraan deze Skoda niet kan tippen. Er was echter geen rekening gehouden met het performancehuis MTM.

Tuner MTM heeft zijn magie losgelaten op de Skoda Octavia vRS waarna het vermogen een serieuze sprong heeft gemaakt. De tweeliter TSI heeft de standaard 220 pk daardoor ver achter zich gelaten. Na de betreffende krachtkuur geeft de viercilinder-benzineturbo namelijk een extra schop van liefst 84 pk, wat het totaal op een verdienstelijke 304 paardenkrachten brengt.
Naast vermogen dat wel RS-waardig is, is MTM niet te beroerd geweest het uiterlijk ook een metamorfose geven. De specifieke Octavia vRs (met Luxemsburgs kenteken) is uitgevoerd in Meteor Grey en de kleur van de matte streep heet officieel Apple Green. De bestickering besteedt MTM uit aan een specialist, in dit geval Autofolierung Zapp.

vRS+ in de maak
Ben je niet zo van de aftermarket tuning? Dan raden we je aan om te wachten. Er is namelijk een snellere fabrieksversie van de Octavia vRS gespot en de geruchten gaan in de rondte dat deze vermeende vRS+ zo'n 280 pk te spenderen heeft. Dit prestatieniveau wordt opgeleverd door het geblazen 2.0 liter blok uit de Volkswagen Golf-R. Hiermee daalt de bekende sprinttijd naar schatting tot zo'n zes seconden en stijgt de topsnelheid tot boven de 250 km/h, indien onbegrensd.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Skoda gaat los met nieuwe Octavia RS (Combi)

Autonieuws
Skoda gaat los met nieuwe Octavia RS (Combi)
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

Skoda Octavia (Combi) RS+ in de maak?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.